kebutton.jpg (1319 bytes)

Liza Limnel
liza.jpg (8818 bytes)

Liza lukuina

Hahmo luotu:10.7.1996
kuollut: 30.6.1999
henkiin 30.6.1999
 
voima 15
älykkyys 12
viisaus 12
ketteryys 13
kunto 12
karisma 16
hiparit 37
ac 2
ikä:25 (12.Coldeven. 6072)
paino: 60kg
pituus: 175cm
taso:9
tienatut expit: 208.124"Mama always told me that we all gotta die."

Sukunsa kunniakasta(?) salamurhaaja perinnettä jatkava neito. Ikävä kyllä hän ei kovinkaan usein ole päässyt harjoittamaan ammattiaan. On hankala yllättää kohde kun ympärillä pyörii joukko peltipurkkeja. Myrkkyjäkin on hankala löytää ja ne ovat hyvin kalliita. Ei myöskään ole kovinkaan mielekästä myrkyttää jonkun ruokaa jotta tämä kuolisi viikon päästä kun seurassa on taistelija joka hoitaa homman yhdellä iskulla.

"From her to eternity"

Kunnon salamurhaajan tavoin Liza tappaa työkseen, toisin kuin jotkut muut jotka tuntuvat tappavan huvikseen. Mikäli riittävä syy, hänen mielestään, löytyy on hän valmis tappamaan keinolla millä hyvänsä, kenet vain, missä vain, milloin vain. Toisten on vaikea ymmärtää tätä, mistä on seurannut jonkin asteista välien viilenemistä muun joukon ja Lizan suhteessa. Se että Liza on joukon ainoa(?) Paha/Evil henkilö ei suinkaan ole ollut omiaan parantamaan suhteita. Ilman Rincewindiä hän todennäköisesti etsisi itseleen parempaa seuraa.

"She had a heartful of love and devotion
She had a mindful of tyranny and terror"

Aikoinaan Liza ihastui Rincewind maagiin. Heidän suhteensa hedelmänä heillä on Damiel poika. Hän vaikuttaa onneksi normaalilta parivuotiaalta vaikka raskauden aikana Liza melkein muuttui ihmissudeksi pelastuen viime tingassa löytämänsä kolme toivomusta sisältävän kaulakorun ansiosta (Yhden toiveen Liza käytti herättääkseen Tharrakin henkiin, mistä Liza jaksaa usein Tharrakia muistuttaa tyyliin "Olet minulle elämäsi velkaa."). Suhde tosin on kärsinyt viime aikoina koska Rincewindin käytös on jokin aika sitten muuttunut Lizan mielestä omituiseksi. Hänelle herännyt on vahva epäilys että Rincewindillä saattaa olla suhde jonkun, todennäköisesti Kauniin, joka ei ilmeisesti voi sietää Lizaa ei Liza pidä hänestä, kanssa.

 

"Your fairground hair, your seaside eyes
your vampire tooth, your little truth, your tiny lies."

 

Ulkonäöltään Liza on varsin kaunis ja osaa tarvittaessa käyttyä seurapiireissäkin mutta sehän kuuluu ammatilliseen koulutukseen. Hän on myös varsin mukavuudenhaluinen. Mikäli mahdollista hän ei sen ja oman turvallisuutensa vuoksi mielellään esim. yövy samassa tilassa muiden kuin Rincewindin kanssa. Ammatistaan Liza on ylpeä, onhan se perinne suvussa että suvun tytöistä koulutetaan salamurhaajia. Ylimielisyyttä muuta joukkoa kohtaan kasvattaa myös se, että koska hän on joukon johtajan rakastajatar on hänen asemansa muiden yläpuolella. Linnalla hän mielellään käyttäytyy kuin linnan valtiatar. Varsinkin jos suurin osa muusta joukosta on seikkailemassa.

"And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through"

Lempi aseenaan Liza käyttää tikaria, mieluiten myrkyn kanssa. Hän myös keräilee erikoisia tikareita ja matkaillessaan pyrkii ostaa niitä matkamuistoiksi. Tikareita tehokkaammaksi on tosin osoittautunut hänen jokin aika sitten saamansa/ostamansa paralysoiva miekka. Sen avulla hän mm. sai yksin tapettua trollin, jota pakoon oli yrittänyt. Muusta asevarastosta löytyy huiluksi naamioitu puhallusputki sekä mustahaltioiden käsivarsijousi. Kauan himoitsemansa haltiaviitan Liza viimeinkin sai kun Bigby jakoi hänet pelastaneelle porukalle kiitokseksi kullekin vapaavalintaisen taikaesineen.

"There will always be suffering. It flows through life like water.""


Koska Lizan vastuulle on ainakin epävirallisesti annettu hankkia tietoja naapurilinnoista on hän palkannut avukseen kolme assasinia lähimmästä killasta. Hankkimaan hänelle tietoja  naapureista. Myös kaupungilla kuullut jutut kiinnostavat, varsinkin jos ne koskevat asukkaiden asenteita ryhmäämme kohtaan. Lizan omaa toimintaa rajoittaa tällä hetkellä hänen raskautensa. Paikallisen killan perustaminen tulee jossain 
vaiheessa ajankohtaiseksi (todennäköisesti silloin kun tietyt henkilöt päättävät perustaa varkaiden killan Schlüsselhofeniin), jolloin on turvallisinta ottaa yhteyttä lähimpään kiltamestariin,  jottei loukkaa häntä. Myös hän itse pyrkii vierailemaan naapurien luona sopivan tilaisuuden tullen.
.

"All God's children they all gotta die."

Hahmoa luotaessa jonkinasteisena esikuvana oli Nick Caven biisin "The curse of Millhaven" Loretta mutta tulos on huomattavasti kiltimpi.