Nelsonin kauppahuone
Nyt hyvää halvalla.

Nelsonin kauppahuone on sekalaista kauppaa käyvä yritys jolla on päämaja Schlüsselhofin kaupungissa. Kauppahuoneen tärkeimmät kauppa-alueet ovat Greyhawkin ja Dyversin kaupungit. Kaupankäyntiä kauppahuone on harjoittanut etelän viidakoista aina pohjoisen Radacast cityyn. Kauppahuone on periaatteessa yksi henkilö (Nelson), vaikkakin hänellä on jo jonkin verran palkkalaisia.

Kauppahuoneen liiketoiminta jakautuu viiteen eri osa-alueeseen.

1. Tukkukauppa. Nelson harjoitaa suhteellisen laajamittaista tavarakauppaa. Kauppa-alueina Nyr Dyvin alueella sekä Wild Coastin pohjoisosassa. Neljät vankkurit ovat likimain lakkaamatta liikkeessä kuljettaen erilaisia tavaroita Wild Coastin pohjoisosista ja Schlüsselhofista Dyversiin ja Greyhawkiin, josta vastaavasti tuodaan niiden tuotteita paluumatkalla. Varsinkin Nyr Dyvillä purjehtivat vuorostaan Veljeskunnan laivat joiden ylläpito, miehistön palkat yms katetaan Nelsonin tavarakaupasta saaduista voitoista. Keskimääräinen karavaanilasti on suurudeltaan n.500-1000 gp:tä ja laivalastit usein vieläkin suurempia.

2. Vähittäiskauppa. Schlüsselhofin alueen kauppa on Nelsonin hallussa ja Dyversissä hänellä on pienehkö kauppa. Vähittäiskauppa on kuitenkin melko pieni osa Nelsonin liiketoimista.

3. Nahkateollisuus. Nelson on rakentanut Schlüsselhofin alueelle uutta tuotantoa Nahkateollisuuden  puitteissa. Nelsonilla on palkoissaan joukko metsästäjiä ja lisäksi hän hankkii nahkoja myös Hansin tilalta. Nämä nahat muokataan aina lopputuotteiksi asti Nelsonin työntekijöiden toimesta. Nahkateollisuus on kasvavaa toimintaa.

4. Kylpylätoiminta. Nelson rakennuttaa parhaillaan Schlüsselhofin ensimmäistä kylpylää.

5. Vuokralais/kumppanuustoimet. Nelsonin kauppahuoneen alkurakennuksessa toimii nykyään Nelsonin vuokralaisena vaatturi. Kaupungin seppä on perustanut pajansa osin Nelsonin alkuavustusten turvin ja maksaa tätä tuotteillaan joita myydään Nelsonin kaupassa.

 

Kauppahuoneen kassa ja liiketuotot (ilman Nelsonin seikkailunaikaisia kauppoja). Kassa on pelkkä "käteiskassa" josta tehdään ostokset, maksetaan palkat yms. Pohjimmiltaan Nelsonin koko omaisuus toimii kauppahuoneen pääomana. Tämä kassa on kuitenkin vain täällä, eikä tätä näin ollen ole laskettu mukaan Nelsonin omaisuuteen. Nelsonin työntekijöiden palkat, kymmenykset kirkolle ja Nelsonin omat, suhteellisen vaatimattomat henkilökohtaiset kulut (n. 4gp/kk) on  laskettu huomioitu voitossa, eli voitto on näiden maksamisen jälkeen käteen jäänyt summa.
3000gp    
     
     

Liiketoiminnasta saadut voitot kuukausittain (gp):

6097
200 200 200 200 200 200
200 200 200 200 200 200
6098
200 200 200      
           

Nelsonin kauppahuoneen entinen etusivu