Kaunis
 
"Rakkahat sisaret, veljet,

minä täällä, Laeilla'eillaallaeh (tai kuten Common-kielellä itseäni kutsun: "Kaunis", olisihan "Kaiken  niin rosoisen kuin sileänkin tasapainoinen toistensa kohtaaminen luonnossa" kutsumanimeksi sentään liian vaivalloinen)!

Syömmeni läikähtäen ikävästä mutta myös järkähtämättömyydestä joudun vastaamaan, ah, kieltävästi pyyntöönne, että palajaisin kotitemppeliin. Kaksi vuotta sitten lähetetty viestinne tavoitti minut Celenis'n kautta, jossa kävin jokin aika sitten rukoilemassa ja opiskelemassa hallitakseni VIII tason papittarelle sopivat riitit ja rukoukset. Nyttemmin oleskelen Nyrdisin metsässä Scloss Sclüsselin lähistöllä, jonne pystytän pientä Hanalin pyhäkköä (kyllä! olen palvonnassani uskollinen ja aktiivinen, älkäös siis suotta huoliko!), paikka on varsin viehättävä, joskin örkki-, goblin- ym. häiriöihin on varauduttava.

Oih, mielessäni kuulen kuin elävästi kuinka hengähdätte: "Katsokaa, hän ehdoin tahdoin rakentaa majansa keskelle örkkejä. Hänen sisarensa hulluus on tarttunut häneen!". Rakkaat, ette ole aivan väärässä. Lähdin tähän ihmisten ja muiden outojen maailmaan keskuudestanne, koska sisareni menettäminen tälle maailmalle oli suvulleni sellainen häpeä, että sen voi korjata vain rakentamalla hänestä Tarinan. Ja Tarinan voi kutoa vain se, joka pitää lankoja käsissään. Ja jos hänen Tarinansa langat ovat tässä seikkailijoiden, väkivallan ja levottomuuden maailmassa, niitä on tultava tänne keräämään.

Ei. Ei, ei, ei ole sisareni "hulluus tarttunut minuun", rakkaat! Tämä maailma ja tämän tavat ovat minulle outoja ja suurelta osin vastenmielisiä. Kauneudella, hellyydellä ja leikillä on täällä kovin vähän sijaa (enkä ymmärrä miksi niin paljon on tapettava!) mutta, Rakkaat, nyt aion olla teille sydäntäni myöten rehellinen. Näiden Seikkailijain elämässä on, toden totta on, myös jotain oudon kiehtovaa, on arvaamattomuutta, toveruutta (no, ei ehken toveruutta sentään tämän joukkion kanssa mutta jonkinlaista kiintymystä kuitenkin, ja keskinäistä huolenpitoa) ja koettelemusten kautta saavutettua kehitystä, nopeampaa kuin mihin olin tottunut."