kepeli

Catbreath

Catbreathin kuva
Mittatietoja:

Ikä: 6 vuotta
Pituus: pari metriä (ilman pyrstöä)
Paino: reilu hevonen
Silmät: on
Suomut: vihreät

Voima kuin pienellä lohikäärmeellä
Äly Onhan tuota
Viisaus Karttunee?
Ketteryys Eh...
Kunto Lie?
Karisma Vallan kohtalainen

AC 2
Hiparit: 14
Taso: 7
Align. CG (sic!)

Hahmo luotu: 1998? 

Catbreath on tufkin commonia puhumaan oppinut vitheä lohikääthmepoikanen, joka nuothempana kaapattiin mukaan pothukkaan.

Kertana muutamana reipas seikkailijajoukkiomme oli metsällä, kun sattuivat nuoren, vihreän lohikäärmeen pesälle. Kohtaamisesta kehkeytyi kiivas, mutta lyhyt taistelu, joka päättyi lohikäärmeen tyrmäämiseen miekkojen lappeilla. Tämän jälkeen nimekseen Catbreath kertonut lohikäärme kulki hetken porukan mukana vankina, kunnes seurueen vuokraamalla talolla Grayhawkissa (tämä oli siis sitä aikaa kun kaikki eivät kylpeneet rahassa) pidettiin Hassujen Hattujen Juhla. Koska Catbreathin Hassuksi Hatuksi oli laitettu Helm of Opposite Aligment, tuli entisestä häijystä juvenaalilohharista hyvä, joskin hieman vallaton varhaisteini.

Nykyään Catbreath jaksaa lentäessään jo kantaa mukanaan keveitä haltijoita tai höpöttejä, eivätkä laskutkaan ole enää aivan yhtä jännittäviä kuin aiemmin (jolloin vaikkapa laskeutuminen metsään toteutettiin mätkähtämällä maha edellä puunrungon ympäri...).

Catbreathin makuuhuone* on Schloss Schlüsselin vanhan linnakkeen keskustornin katolla, josta käsin Catbreath käy lentotiedustelemassa lähiseuduilla (toki vain silloin kun on linnalla).

 

 

 

* Lohikäärmeen kielessä "makuuhuonetta" ja "aarrekammiota" tarkoittaa sama sana. Merkitys vaihtuu sen mukaan, onko lohikäärme paikalla (makuuhuone) vai ei (aarrekammio).