kebutton.jpg (1319 bytes)

Budweiser
Budweiser lukuina
Hahmo luotu:15.2.1995
kuoli 10.2.1999
henkiin 10.2.1999
 
ikä: 27v (4.4.6071)
paino: 63kg
pituus: 172cm
 
voima 11
älykkyys 17
viisaus 15
ketteryys 17
kunto 16
karisma 9
 
 
AC 0
hiparit 52
taso:10
tienatut expit: 231.500
Align: NG
 Budweiser on hyvän tahtoinen rauhallinen mies, joka ei halua vahingoittaa muita, siksi hän on illusionisti. Ammatin valintaan on myös vaikuttanut hänen älykkyytensä ja ketteryytensä, josta on ollut myös apua hengissä säilymisessä kun on voinut väistellä hyökkäyksiä. Hän on vakuuttunut siitä että illusionistit ovat eliittijoukkoa maagien keskuudessa. Vaatihan illusionisti taiat enemmän tarkkuutta kuin normaalit, sekä myös taiteellisia kykyjä, minkä Bud totesi opiskellessaan kolmatta vuotta piirtämistä, maalaamista ja kuvanveistoa illusionistin peruskoulutuksessa ennenkuin oli puhettakaan taioista.

Ennen Rincewindin paluuta kuvioihin mukaan toimi Bud jonkinlaisena ryhmänjohtajana mikä ei suinkaan johtunut hänen karismastaan vaan ehkäpä kyvystä selvitä tullista (ja muista vastaavista ongelmista) vakuuttamalla ettei porukalla ole mitään tullattavaa ("Pim, olet hypnotisoitu. Meillä ei ole tullattavaa. Vihreä lohikäärme on käsimatkatavara.").

Jonkin aikaa hän kulki joukon mukana rivijäsenenä. Tultuaan valituksi Vihreän lohikäärmeen veljeskunnan maagiosaston johtajaksi on hänen itsetuntonsa noussut huomattavasti, joskin ryhmän ainoana(?) Hyvänä (NG) hän pyrkii pitämään matalaa profiilia ja toimimaan ryhmän hyväksi silloin kuin voi. Se tosin ei ole helppoa, sillä tilanteet joissa illusionistin taioille on käyttöä ovat harvassa, eikä muuta porukkaa ole muuten kuin Hypnotisoimalla helppoa saada vakuuttumaan että illusionisti voisi tehdä jotain josta ihan oikeasti on hyötyä. Toisaalta oikea taika oikeaan aikaan saattaa olla painonsa arvoinen kultaa, kuten niillä kerroilla kun Bud on Todellisuutta muuttamalla palauttanut kuoleita ryhmän jäseniä henkiin. Toisinaan sitä on muiden hankala uskoa kun menneisyyskin saattaa muuttua niin etteivät muut muista kuolemaan johtaneita tapahtumia.

Pääaseenaan Bud käyttää tikkoja, tietenkin maagisia, joilla toisinaan on jopa saanut vahinkoa aikaan vastustajiin. Enemmänkin imagon kuin lähtitaistelukyvyn takia hänellä on myös hiukan maaginen sauva. Jostain kumman syystä hänen haltuunsa on jäänyt myös lievasti maaginen lyhyt miekka.

Vaikka Bud ei halua vahingoittaa toisia on elämä opettanut että se on toisinaan välttämätöntä, joten hän osaa taikoja jotka ihan oikeasti vahingoittavat. Mielummin kuin turvautuu väkivaltaan hän yrittää selvittää asiat puhumalla ja toisen mieleen vaikuttamalla. Joskus mieleen vaikuttaminen johtaa vastapuolen kuolemaan, kuten käytettäessä Harhakuva tappajaa jossa kohde (mitä tyhmenpi sen parempi) joutuu kohtamaan Pahimman painajaisensa ja kuolee kauhusta. Hän ei pidä siitä että hänen mieleensä vaikutetaan ja on siksi hankkinut sormuksen joka suojaa PSI voimilta ja vähän muultakin, sekä välttää alkoholin ja muiden huumaavien aineiden käyttöä.

Bud on mukavuuden haluinen ja hienosteluun taipuvainen. Hän pitää hyvästä viinistä, joskaan ei humaltumisesta, ja maukkaista aterioista,mutta ei vahvasti maustetusta ruuasta, josta hänellä on huonoja kokemuksia, sekä mukavasta vuoteesta. Matkustamiseen hän käyttää mieluiten itse luomaansa ratsua ja turvallisuuden vuoksi "pukeutuu" luomaansa haarniskaan, joka on viime aikoina herättänyt myös muun joukon kiinostusta siinä määrin että Bud pukee myös muut halukkaat. Sekä ratsu että haarniska tosin täytyy luoda aika ajoin uudestaan, eikä ratsulla vielä pysty kävelemään vetten päällä saati lentämään mutta jonain päivänä. Vapaa-aikansa hän käyttää mieluusti lukemiseen tai keskusteluihin, joita tosin haittaa hänen paha tapansa puhua nopeasti ja epäselvästi.

Hän tuntee suurta sympatiaa koblineja kohtaan, koska taannoin oli itse hetken aikaa sellainen. Nykyään hän ei voi sallia että kyseisiä heikkoja pikku veikkoja kiusataan. Eiväthän ne ole pahantahtoisia vaan pikku veijareita jotka pyrkivät pärjäämään kovassa isossa maailmassa. Myös gnomeja kohtaan Bud tuntee sympatiaa sillä ovathan he ihmisten lisäksi ainoa rotu jolla on tarpeeksi älyä, tarkkuutta ja mielikuvitusta tehdä illusionistisia taikoja. Toisinaan tosin gnomejen mielikuvitus menee turhan pitkälle. Hänen pahin painajaisensa lienee surrealistinen illusionisti gnome joka hallitsee Todelisuuden muuttamisen.