Opiskelijaksi Työelämään

Italialainen filologia kuuluu nykykielten laitokseen.

Henkilöstön yhteystiedot löytyvät henkilökohtaisilta TUHAT-sivuilta, vastaanottojat Flamma-intranetistä

PL 24 (Unioninkatu 40, 5. krs)
00014 Helsingin yliopisto

Laitoksen puhelinluettelo

Työelämään

Italialaisen filologian opintojen kuluessa opiskelija saa valmiudet toimia italian kielen ammattilaisena monenlaisissa tehtävissä, mm. opettajana, tutkijana, kääntäjänä tai toimittajana.

Nyky-yhteiskunnassa jokainen työelämässä oleva joutuu jatkuvasti kouluttamaan itseään eikä kukaan ole koskaan lopullisesti "valmis". Humanistin koulutus opettaa sinut joustavaksi ja kasvattaa kykyäsi hankkia, omaksua ja soveltaa uutta tietoa. Sivuaineesi tukevat ja vaikuttavat omalta osaltaan työuraasi. Italian kielen ammattilaisena voit esimerkiksi

  • ryhtyä kulttuurin ammattilaiseksi (sopivia sivuaineita ovat mm. taideaineet)
  • ruveta opettajaksi (aineenopettajakoulutus on erittäin suositeltava myös aikuiskoulutukseen);
  • kouluttautua kääntäjäksi (tässä tapauksessa sivuaineisiin kannattaa liitää käännösaineita)
  • työskennellä matkailualan ammattilaisena (mm. matkailualan verkkoyliopisto tarjoaa sivuaineeksi matkailuopintoja);
  • jos havittelet tutkijan uraa, sopivia sivuaineita ovat esimerkiksi yleinen kieli- tai kirjallisuustiede;
  • toimia, paitsi yritysten palveluksessa, virkamiehenä kotimaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa (sivuaine voi löytyä vaikka Valtiotieteellisestä tiedekunnasta).

Oppiaineesta valmistuneita työskentelee toimittajina, turistioppaina Italiassa ja Suomessa, kouluissa ja iltaoppilaitoksissa, oppikirjojen kirjoittajina, ministeriöissä, oman yrityksen toimitusjohtajina, kirjastoalalla, Euroopan komissiossa, poliisilaitoksella...

Nykykielten laitoksella järjestetään erityisiä työelämään orientoivia kursseja, jotka tarjoavat työelämätietoa ja joilla tutustutaan eri työnantajiin ja urapolkuihin mm. alumnien välityksellä.

Humanistien sijoittumisesta työelämään on tehty useita selvityksiä:

Humanisti-lehti kertoo humanistien kuulumisia työmaailmasta. Tutustu myös töissä.fi-palveluun. Lisätietoa sijoittumisesta työelämään nykykielten laitoksenverkkosivuilla.