Tulevaisuusrahastoon lahjoittaneita kiitettiin lahjoittajataululla

7.10.2011

Yli 150 lahjoittajaa oli paikalla kun rehtori Thomas Wilhelmsson paljasti yliopiston päärakennuksessa lahjoittajataulun, johon on ikuistettu yli 100 euroa Tulevaisuusrahastoon lahjoittaneiden henkilöiden ja yhteisöjen nimet.

Tulevaisuusrahaston lahjoittajataulu sijaitsee päärakennuksen 2. kerroksessa.

Lahjoittajataulu päärakennuksen 2. kerroksessa

Tulevaisuusrahaston lahjoittajataulun julkistaminen oli osa 20.9. järjestettyä lahjoittajien kiitosjuhlaa.

– Yliopisto halusi kutsua kaikki lahjoittajat juhlimaan Helsinki Insight -varainhankintakampanjan ensimmäisen vaiheen hienoa tulosta, kertoo kampanjapäällikkö Pia Dolivo.

Lahjoittajataulun julkistamisen lisäksi ohjelmassa oli Ylioppilaskunnan laulajien kvartetin esitys ja kampanjahankkeissa työskentelevien tutkijoiden haastatteluja.

Helsinki Insight -kampanja keräsi kesäkuun 2011 loppuun mennessä yhteensä 18,3 miljoonaa euroa lahjoituksia yliopiston peruspääomaan kuuluvaan Tulevaisuusrahastoon. Lahjoituksia teki yli 700 yhteisöä ja yksityishenkilöä.

Helsingin yliopisto on saanut vuosien 2010 ja 2011 aikana yli 1,3 miljoonalla eurolla lahjoituksia muihin rahastoihin ja kohteisiin kuin Tulevaisuusrahastoon. Nimikkorahastoihin ja suoraan tiettyihin kohteisiin lahjoittaneita esitellään tarkemmin keväisin julkaistavassa Helsingin yliopiston rahastojen vuosikirjassa.

Teksti ja kuva: HY / lahjoittajasuhteet