Varainhankintakampanja tuotti pääomalahjoituksia yli 18 miljoonaa euroa

30.06.2011

Yliopisto kiittää kaikkia lahjoittajia.

Helsingin yliopisto on saanut 30. kesäkuuta 2011 mennessä pääomalahjoituksina 18,2 miljoona euroa. Kun opetus- ja kulttuuriministeriö jatkoi yliopistojen pääomalahjoitusten takarajaa kesäkuun loppuun, asetti yliopisto Helsinki Insight -kampanjansa tavoitteeksi 15 miljoonaa euroa. Tavoite ylittyi näin yli kolmella miljoonalla eurolla.

Suurin yksittäinen lahjoitus oli Svenska Kulturfondenin kaksi miljoonaa euroa. Noin 55 prosenttia kaikista kampanjan aikaisista lahjoituksista tuli säätiöiltä, rahastoilta ja yhdistyksiltä. Elinkeinoelämän lahjoitusten osuus kokonaissummasta on 35 prosenttia ja alumnien ja muiden yksityishenkilöiden osuus noin 10 prosenttia. Yksityishenkilöistä keväällä suurimman lahjoituksen – puoli miljoonaa euroa – tekivät Anja ja Jalo Paananen.

Rehtori Thomas Wilhelmsson kiittää kaikkia lahjoittajia.

– Pääomalahjoitusten summa ylitti asetetun tavoitteen, mutta yhtä tärkeää on se, että uudenlainen kampanja toi yliopistolle hienon mahdollisuuden tiivistää suhteita keskeisiin sidosryhmiimme. Kampanjan tuotto, sekä henkinen että aineellinen, on meille arvokasta pääomaa, sanoo rehtori Wilhelmsson.

Helsingin yliopistossa varainhankintaa on toteutettu jo pitkään ennen pääomalahjoituskampanjaa, ja kampanjan jälkeen se jatkuu aktiivisesti pysyvänä toimintona. Vanhin lahjoitus yliopistolle on vuodelta 1745.

– Tulevana syksynä painopisteenä on erityisesti lahjoittajasuhteiden hoitaminen ja Tulevaisuusrahaston toiminnan käynnistäminen, kertoo yhteyspäällikkö Pia Dolivo.

Dolivo on vastannut onnistuneen kampanjan käytännön toteuttamisesta. Rankan urakan jälkeen hän sanoo kokevansa ennen kaikkea kiitollisuutta kaikkia lahjoittajia kohtaan.

– On ollut hienoa tavata niin runsas joukko kauaskatseisia ihmisiä, jotka uskovat, että tiede ja koulutus voivat muuttaa maailmaa.

Kommentoi uutista Facebookissa »»

Teksti: Terttu Nurro
30.6.2011