Tekoja maailman parhaaksi

Uutta luovat ja merkitykselliset ideat viihtyvät rajapinnoissa. Tieteellinen tutkimus ja vuorovaikutus ovat avaimia ihmiskunnan kestävään hyvinvointiin, radikaaleihin innovaatioihin ja yritystoimintaan. Ihmisten ja ajatusten - tutkimuksen, elinkeinoelämän, alumnien ja monien muiden - kohtaamisissa syntyy ideoita, joissa on luovaa voimaa ja kykyä vaikuttaa yhteiskuntaan. Suurten kysymysten ratkaisemiseksi tarvitsemme monitieteistä näkemystä, pidäkkeetöntä ajattelua ja rohkeita rajojen ylityksiä. Vuonna 2015 vietämme 375-juhlavuottamme, jonka avauksilla haluamme entisestään vahvistaa suomalaisen yhteiskunnan menestystekijöitä ja investoida tulevaisuuden osaamiseen. Tule mukaan!

Monitieteinen näkökulma

Helsingin yliopiston vahvuus on monitieteinen perustutkimus. Monitieteisyys on meille luonteva tapa tarkastella tutkittavaa aihetta ennakkoluulottomasti ja useammasta tutkimustraditiosta käsin. Laadukas perustutkimus onkin sekä tieteen että soveltavan tutkimuksen, yritysten tuotekehityksen ja yhteiskunnallisen uudistumisen kivijalka. Helsingin yliopiston 375-juhlavuonna 2015 kutsumme kumppanimme mukaan ratkaisemaan meille kaikille yhteisiä suuria kysymyksia. Vuoden teemat - terveys ja hyvinvointi, muuttuva ympäristö, globaali Helsinki, tulevaisuuden oppiminen ja uusi maailmankuva - avaavat yhteistyölle näkökulmia esimerkiksi tiedepohjaisen ideakilpailun Helsinki Challengen ja juhlavuoden varainhankintakampanjan kautta.

Tieteen maailmanliigaan

Maailman yli 15 000 yliopiston joukossa Helsingin yliopisto on akateemista menestystä mittaavassa vertailussa sijalla 73 ja pohjoismaisista yliopistoista sijalla 5. Olemme Euroopan parhaita monitieteisiä tutkimusyliopistoja ja eurooppalaisten tutkimusyliopistojen liiton (LERU) perustajajäsen. Olemme jo tieteen maailmanliigassa, mutta tavoitteemme on nousta liigassa entistä korkeammalle: maailman 50 parhaan yliopiston joukkoon vuoteen 2020 mennessä. Maailmanliiga edellyttää yhteistyötä niin suomalaisen yhteiskunnan kuin pohjoismaisten ja kansainvälisten kumppanienkin kanssa. Se edellyttää myös kansainvälisestä edelläkävijyyttä tutkimus- ja opiskeluympäristönä.

Huipputieteelle huippuresurssit

Huipputiede ei synny tyhjästä vaan edellyttää taloudellisia resursseja. Hyvä sijoitus yliopistojen ranking-listoilla korreloi tutkimukseen ja opetukseen käytettävissä olevien resurssien kanssa. Varainhankinta onkin maailman parhaiden yliopistojen kuten Oxfordin, Cambridgen ja Yalen menestystekijä. Huipputieteen tekeminen vaatii rahaa.

Tule mukaan ja tee lahjoitus

Varainhankintakampanja Helsinki Insight 375 on käynnistynyt yliopiston 375-juhlavuoden 2015 kunniaksi syksyllä 2014. Tähtäämme yliopiston strategisen pääoman kasvattamiseen ja yliopiston tulevaisuuden kannalta tärkeiden huippututkimusalueiden vahvistamiseen. Lahjoitustavoitteemme on 25 miljoonaa euroa vuoden 2016 loppuun mennessä. Samalla haluamme vahvistaa yliopiston alumni- ja sidosryhmäsuhteita, tehdä yliopiston tavoitteita tunnetuksi sekä korostaa tutkimuksen ja koulutuksen merkitystä globaalin hyvinvoinnin luomisessa.

Näköalapaikka tieteeseen

Kutsumme yliopiston lahjoittajat kanslerin ja rehtorin isännöimään lahjoittayhteisö Kirahviklubiin. Tarjoamme lahjoittajille myös näkyvyyttä yliopistoyhteisössä. Kirahviklubissa saat kutsuja tieteen ajankohtaistilaisuuksiin, kurkistat tieteen sisäpiiriin ja keskustelet sinua kiinnostavista kysymyksistä yliopiston johdon, tieteentekijöiden, opiskelijoiden ja muiden lahjoittajien kanssa. Tervetuloa Kirahviklubiin!

Lahjoittaminen kannattaa juuri nyt!

Valtio on varautunut sijoittamaan enintään 3 euroa jokaista yliopistojen 1.11.2014-30.6.2017 välisenä aikana keräämää yksityistä lahjoituseuroa kohden ( yhteensä enintään 150 miljoonaa euroa), kun lahjoitus on kohdetty sitomattomana yliopiston Tulevaisuusrahastoon, tai 10 000 euroa ja sitä suuremmissa lahjoituksissa jollekin Helsingin yliopiston kymmenestä koulutusalasta. Yhteisöjen verovähennysoikeus tieteelle tehdyistä 850 - 250 000 euron suuruisista lahjoituksista on pysyvä. Lahjoitus Helsingin yliopistolle on kannattava sijoitus! Lue lisää vastinrahaohjelmasta >>

Tee lahjoitus!

Tutustu ja ota yhteyttä!

Tällä sivustolla voit seurata tavoitteidemme saavuttamista, tutustua lahjoitusmahdollisuuksiin ja tehdä lahjoituksen. Kampanjasta voit keskustella esimerkiksi Twitterissä aihesanalla #helsinkiuni375. Kerromme mielellämme lisää lahjoittamisesta, varainhankinnasta, rahastojen toiminnasta ja tavoitteistamme
(029 41 21650 tai lahjoittajasuhteet@helsinki.fi).

Tervetuloa tieteen sisäpiiriin, tulevaisuuden näköalapaikalle!

Thomas Wilhelmsson
Kansleri