Yhteystiedot

Hyytiälän metsäasema
Hyytiäläntie 124
35500 Korkeakoski
puh. 02941 20751
hyytiala-info@helsinki.fi

 

Tervetuloa Hyytiälän vieraaksi!

pihapiiri

Hyytiälän metsäasema tarjoaa luonnonläheisen kokoontumispaikan järven rannalla keskellä metsiä. Yliopiston oman tutkimus- ja kurssikäytön lisäksi aseman tiloja vuokrataan ulkopuolisten ryhmien kurssi-, kokous- ja juhlapaikaksi.

 

Toiminta on ympärivuotista

talvi


Asemalla on kesällä yöpymismahdollisuus 170 hengelle ja talvella 100 hengelle. Tutkimus- ja kurssikäyttö on runsainta kesäkuukausina, mutta muulloin kykenemme tarjoamaan kokoontumistilat isommallekin porukalle. Ympärivuotinen majoitus on soluasunnoissa, joissa on kussakin kuusi makuuhuonetta ja yhteiset keittiö, olohuone ja suihku. Aseman idylliset hirsirakennukset toimivat pääosin vain tutkijoiden ja opiskelijoiden kesämajoituksessa.

Aseman keittiö tarjoaa ympärivuotisen ruokailumahdollisuuden kerrallaan 100 hengelle ja ruokailuaikoja jaksottamalla n. 250 henkilölle. Kesäarkipäivinä tarjotaan pääsääntöisesti aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen. Talviaikaan päivällinen on tarjolla vain sopimuksesta ryhmille.

Asemalta löytyy kaksi perinteistä puulämmitteistä rantasaunaa, jotka ovat tarpeen mukaan mukaan ympärivuotisessa käytössä. Soluasuntorakennuksissa olevat toiset kaksi saunaa ovat pääosin talvikäytössä.

 

Vanha ruokala juhlatilana

juhlapoyta

Aseman historiallisessa vanhassa pihapiirissä sijaitseva hirsinen ruokalarakennus toimii ympärivuotisena ja idyllisenä pitopaikkana monille juhlille. Rakennusta voidaan käyttää yhtä hyvin juhlavaan ateriointiin kuin myös viihteellisempään yhdessäoloon. Aseman keittiö tarjoaa juhlavieraille korkealaatuisen pitopalvelun. Suurin mahdollinen ruokailijamäärä on n. 90 henkeä.