Humanisti verkkolehti Päärakennuksen edessä
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Palaute Arkisto
Humanistihässäkkä
 

 

Takaisin etusivulle

 

Lue lisää: 1 | 2 | 3 | 4

Kirjallisuudentutkijan muutosten vuosi

Outi Alanko-Kahiluodolla on ollut melkoisen kiireinen vuosi. Maaliskuussa hän pääsi uutena kansanedustajana eduskuntaan ja toukokuussa väitteli tohtoriksi yleisestä kirjallisuustieteestä.


Outi Alanko-Kahiluoto. Kuva: Sipriina RitarantaMaaliskuun vaaleja edeltävän kampanjan Outi Alanko-Kahiluoto hoiti käytännössä kahden lapsensa yksinhuoltajana, koska hänen miehensä, teatteriohjaaja Atro Kahiluoto, oli töissä muualla. ”Keväällä ei kieltämättä ollut vapaata yhtään. Toisaalta sitä hienommalta ja ansaitummalta tuntui oikea täysimittainen kesäloma”, sanoo Alanko-Kahiluoto. Tuore kansanedustaja ei oikeastaan ole edes pitänyt kesälomaa vuosikausiin, sillä yliopistossa kesät olivat aina tutkimusvapaita. Ja koska hän toimi kirjallisuustieteen assistenttina, myös koko pääsykoerumba kaatui yleensä kesäisin hänelle. ”Viime vuonna pidin kesälomaa neljä päivää, koska kaiken muun ajan kirjoitin väitöskirjaani”, hän kertoo.

Kansanedustaja ei kuitenkaan valita kiirettä, sillä hän on luonteeltaan silminnähden hyvin tarmokas. Ja myös ilmeisen sopeutuvainen: ”Vaalit olivat maaliskuun puolessa välissä sunnuntaina, ja jo seuraavana tiistaina alkoi työ eduskunnassa. Olin luullut, että taukoa olisi vähän pidempään.” Ensimmäinen kiire oli erota Suomen Akatemian tutkimusprojektista.

Projekti oli Kuisma Korhosen johtama kohtaamisen käsitettä taiteessa ja filosofiassa käsittelevä monitieteinen projekti Encounters: Art and Philosophy, jossa on mukana tutkijoita useilta eri taiteentutkimuksen aloilta. ”Projekti oli erittäin kiinnostava ja totta kai lopettaminen tuntui myös haikealta. Olenkin tässä viime aikoina hoitanut vierotusoireita yliopistosta irrottautumisesta toimittamalla väitöskirjani pohjalta pari artikkelia julkaisukuntoon. Olen kai jonkinlaisessa välitilassa”, hän naurahtaa.

 

Lue lisää: 1 | 2 | 3 | 4

Takaisin etusivulle

 

ISSN 1459-0468
ISSN 1458-9281

Humaniseja työelämässä

Humanistilehti 9/2007:

> Monikieliseksi oppimassa

> Humanistit Euroopan ytimessä

> Brett engagemang – vidgat perspektiv

> Silta Kiinaan

> Kolme päivää yhtä juhlaa

> Kirjallisuudentutkijan muutosten vuosi

> Valtaa, vastuuta – ja vastustusta Uruguay-joen rannoilla

> I konsten fascinerar frågan utan svar

> Eino Jutikkala – vuosisadan mittainen historioitsija

> Eettiset kysymykset – tutkijan arkipäivää

> Sulka yliopiston hatussa

Humanistilehdet-pdf