Humanisti verkkolehti Päärakennuksen edessä
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Palaute Arkisto
Humanistihässäkkä
 

 

 

Lue lisää: 1 | 2 | 3

Eduskunnan puhemies on puhdasverinen humanisti

Meillä oli ilo tavata eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen ja keskustella hänen kanssaan opiskelusta, työnteosta, kulttuurista ja sivistyksestä.

Helsingin yliopistossa Riitta opiskeli muun muassa kotimaista kirjallisuutta, suomen kieltä, kansatiedettä, kansanrunoutta sekä kasvatusoppia ja käytännön filosofiaa. Nuorena ylioppilaana puhemiehellämmekään ei ollut tietoa tulevaisuuden ammatista.

- Se vain oli selvää, että olen puhdasverinen humanisti.

Kuten tiedetään, humanistiset opinnot ovat vaativia ja vievät aikaa. Oman professorinsa Annamari Sarajaksen kanssa Riitta pääsi tutkimuksen makuun jo pro gradu työtä tehdessään. Lisensiaattityö kotimaisen kirjallisuuden laitokselle valmistui Minna Canthista.

- Kyllä minä uskon humanismiin vakavasti. Ja puhun kokemuksesta, koska minulla ei mitään muuta varantoa ole ollut kuin tämä koulutus.

Eduskunnan puhemieheksi

Opiskeluaikoinaan Riitta työskenteli erilaisissa palveluammateissa, esimerkiksi Artekissa, Kauppalehdessä sekä kustannusvirkailijana Kustannusosakeyhtiö Tammi Oy:ssä.

- Minulla on toden totta ollut aina töitä.

Eduskuntatyöt Riitta aloitti 41-vuotiaana. Opetusministerikauden (1991–1994) jälkeiset yhdeksän vuotta hän on vaikuttanut eduskunnan puhemiehenä.

- Jokaisessa työtehtävässä ja jokaisena päivänä humanistisesta tutkinnosta on ollut hyötyä. On päivänselvää, että se antaa äärettömän hyvän pohjan mihin tahansa ammattiin.

Lue lisää: 1 | 2 | 3

 

 

ISSN 1459-0468
ISSN 1458-9281

Humaniseja työelämässä

Humanistilehti 2/2002:

> Bisnes pyörii kun humanisti hyörii

> Digiharjoittelija humanistin hommissa maikkarilla

> Kulttuurien tuntemus on diplomaatin työkalu

> Eduskunnan puhemies on puhdasverinen humanisti

> Unelmapaikalla liike-elämässä

> Alumnijuhlat 2002

Humanistilehdet-pdf