Humanisti verkkolehti Päärakennuksen edessä
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Palaute Arkisto
Humanistihässäkkä
 

 

 

Lue lisää: 1 | 2 | 3

Liike-elämä, täältä tullaan!

Humanisti liikkeenjohtajana on yhä melkoinen harvinaisuus. Kolme humanistiopiskelijaa ont ottanut haasteen vastaan ja aloittaa uraa liike-elämässä.

Humanisti profiloituu yleensä kahdella tavalla: kilteistä koulutytöistä leivotaan joko opettajia tai kielenkääntäjiä, ja rastatukkaiset, sammarihousuiset boheemit - ne humanistien humanistit - perustavat uransa vankan ideologian pohjalle.

Loput, humanistien suuri massa, sijoittuvat osastolle muut, jossa voi ylpeillä saamallaan laajalla yleissivistyksellä, avarakatseisuudella ja hyvillä arvoilla.

Janne Hukkinen - lähikuva. Kuva: Veikko Somerpuro.

Humanistista liikkeenjohtaja?

Viime keväänä joukko humanisteja opiskeli humanisti liikkeenjohtajana -kurssilla, joka järjestettiin yhteistyössä TT-hankkeen ja Alumniyhdistyksen kanssa. Idean isänä toimi FT, dosentti ja WSOY:n toimitusjohtaja Jorma Kaimio ja kurssia ohjasi alumniyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, FT Eija Kurki.

Kurssin kouluttajina oli humanistisen koulutuksen saaneita yritysjohtajia. Tavoitteena oli antaa humanistiopiskelijoille kuva liikkeenjohtajan urasta ja perusvalmiudet uralle hakeutumiseen. Opiskelijoille luennoitiin yritystoiminnasta, yritysjohtajan valmiuksista ja yrityksen strategiasta - unohtamatta humanistien leipälajia, liikkeenjohtamisen moraalia ja etiikkaa.

Kurssille osallistuneista Eija Haapasaari opiskelee pääaineenaan englantilaista filologiaa, Janne Hukkinen kognitiotiedettä ja Marjo Lemponen yleistä kirjallisuustiedettä. Opintoviikkoja on kertynyt, mutta ei ainuttakaan liiketaloustieteestä tai muusta kaupallisesta aineesta.

Liike-elämän opiskelijat puun alla.Kuva: Veikko Somerpuro.
Liike-elämän saloja opiskelevat humanistit, (vas.) Marjo Lemponen, Janne Hukkinen ja Eija Haapasaari.

 

Lue lisää: 1 | 2 | 3

 

 

ISSN 1459-0468
ISSN 1458-9281

Humaniseja työelämässä

Humanistilehti 1/2002:

> Liike-elämä,täältä tullaan!

> Janne Halmkrona – rokkaava humanisti

> Humanisti harjoittelussa

> Kulttuuritulkkina Brasiliassa ja Suomessa

> Kirjojen opissa

> Kulttuuriperintöopetuksen tehtävissä

> Tuuve Aro – nobelistista tuli novellisti

Humanistilehdet-pdf