Humanisti verkkolehti Päärakennuksen edessä
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Palaute Arkisto
Humanistihässäkkä
 

 

 

Lue lisää: 1 | 2

Kulttuuriperintöopetuksen tehtävissä

Suomalais-ugrilaista kansatiedettä pääaineenaan opiskelevan Riikka Salmelinin työharjoittelu Opetushallituksessa osui toissa vuoden syksyyn. Syksy on työharjoittelulle kesää otollisempaa aikaa siksi, että työpaikoilla ei tuolloin eletä lomakausien poikkeusaikaa, vaan harjoittelija pystyy mahdollisimman täysipainoisesti osallistumaan normaaliin työrytmiin.

Aloittaessaan elokuussa Opetushallituksessa töitä oli kesän jäljiltä vielä varsin vähän. Salmelin vastaili puheluihin ja sähköposteihin, ja työtahti oli vielä verkkainen. Syksyn tultua alkoikin sitten tapahtua.

Hiljaisen alun jälkeen Salmelinia työllistivät mm. kulttuuriperintö- opetukseen kehittämishankkeisiin liittyvien julkaisujen toimittaminen, oikolukeminen ja kääntäminen.

Riikka Salmelin

Salmelin toimitti muun muassa opetuskirjaa Suomessa oleville UNESCO-kouluille, jolloin hän joutui toden teolla pohtimaan, millä keinoilla kulttuuriperintöä voitaisiin parhaiten siirtää oppilaille. Niinikään työtehtäviä rikastuttivat ympäri Suomea järjestettävät kulttuuriperintöopetuksen seminaarit.

Lue lisää: 1 | 2

 

 

ISSN 1459-0468
ISSN 1458-9281

Humaniseja työelämässä

Humanistilehti 1/2002:

> Liike-elämä,täältä tullaan!

> Janne Halmkrona – rokkaava humanisti

> Humanisti harjoittelussa

> Kulttuuritulkkina Brasiliassa ja Suomessa

> Kirjojen opissa

> Kulttuuriperintöopetuksen tehtävissä

> Tuuve Aro – nobelistista tuli novellisti

Humanistilehdet-pdf