Humanisti verkkolehti Päärakennuksen edessä
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Palaute Arkisto
Humanistihässäkkä
 

 

 

 

Kirjojen opissa

Kotimaisen kirjallisuuden pääaineopiskelija Päivi Railotie oli viime kesänä harjoittelussa kustannusosakeyhtiö Art Housessa.

- Aluksi ajattelin, että heittäydyin kuin uimataidottomana veteen, mutta onnistumisen tunne syntyi siitä, että työ opetti tekijäänsä, kuvaa Päivi Railotie kokemuksiaan työharjoittelusta.

Kolmen kuukauden harjoittelun aikana Railotie sai tehdä lähes kaikkea mikä liittyy kustannustoimittajan työtehtäviin. Railotie arvioi saapuvia käsikirjoituksia ja kirjoitti palautuskirjeitä. Lisäksi hän oikoluki tekstiä, hoiti yhteyksiä taittoon ja painoon sekä osallistui takakansitekstien laatimiseen. Työharjoittelun kautta tuli saatua täyteläinen kuva kirjan syntymisprosessista.

- Pienen talon etuna on se, että kaikkea saa tehdä, Railotie arvioi.

Päivi Railontie

Harjoittelu poikkeaa aikaisemmista töistä usein siinä, että harjoittelu on "oikeaa työtä", jossa opiskelijalle annetaan paljon itsenäistä vastuuta. Railotie paikkaili kesän aikana lomalla olevien kustannustoimittajien tehtäviä, ja ehti osallistua ainakin elämäkerran, fantasiakirjan ja sarjakuvakirjan työstämiseen.

- Olin ajatellut ennen harjoittelua hakeutuvani kustannusalalle. Harjoittelun jälkeen kustannustoimittaminen on edelleen yksi varteenotettava vaihtoehto, Railotie summaa.

- Lotta Knuutinen, Humanistilehti 1/2002 -

 

 

ISSN 1459-0468
ISSN 1458-9281

Humaniseja työelämässä

Humanistilehti 1/2002:

> Liike-elämä,täältä tullaan!

> Janne Halmkrona – rokkaava humanisti

> Humanisti harjoittelussa

> Kulttuuritulkkina Brasiliassa ja Suomessa

> Kirjojen opissa

> Kulttuuriperintöopetuksen tehtävissä

> Tuuve Aro – nobelistista tuli novellisti

Humanistilehdet-pdf