Humanisti verkkolehti Päärakennuksen edessä
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta Palaute Arkisto
Humanistihässäkkä
 

 

 

Lue lisää: 1 | 2

Kulttuuritulkkina Brasiliassa ja Suomessa

Opiskelen kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen maisteriohjelmassa ja olen kuluneena keväänä suorittanut työharjoitteluani humanistisen tiedekunnan työllistymis- ja tietoteollisuushankkeessa. Tehtävänäni on ollut etsiä harjoittelupaikkoja muille maisteriohjelmalaisille sekä luoda kontakteja yrityksiin ja järjestöihin. Tämän kautta olen ollut yhteydessä erilaisiin ihmisiin ja organisaatioihin, Suomesta aina Roomaan, Hondurasiin ja Brasiliaan asti.

Eri kulttuureita ajatellen eniten päänvaivaa on aiheuttanut juuri yhteydenotto ulkomaille. On välillä hankalaa arvioida, kuinka korrekti ja muodollinen tulisi olla, kun esimerkiksi kirjoittaa sähköpostia portugaliksi brasilialaisen Eurocentron johtajalle. Nämä samaiset johtotason henkilöt saattavat muutaman sähköpostiviestin jälkeen heittäytyä hyvinkin tuttavallisiksi, mutta silti arveluttaa, uskaltaisiko itsekin sinutella, vai pitäisikö jatkaa samaa muodollisempaa linjaa. Maisteriohjelman kautta olen tiedostanut monia valtaan ja hierarkiaan liityviä asioita, joita aiemminkin olin huomannut, mutta en ehkä osannut selittää. Näistä asioista on ollut hyötyä niinkin käytännöllisellä tasolla kuin juuri sähköpostiviestien laadinnassa.

Keskustelin harjoittelukokemuksista harjoittelunsa jo suorittaneen maisteriohjelmalaisen Raisa Ojalan kanssa. Raisa suoritti harjoittelunsa viime syksynä viettäen viisi kuukautta Curitibassa, Brasiliassa. Hän työskenteli Centro de Apoio Social -kansalaisjärjestössä, joka on perheille suunnattu sosiaalikeskus kaupungin laidalla.

Lue lisää: 1 | 2

 

 

ISSN 1459-0468
ISSN 1458-9281

Humaniseja työelämässä

Humanistilehti 1/2002:

> Liike-elämä,täältä tullaan!

> Janne Halmkrona – rokkaava humanisti

> Humanisti harjoittelussa

> Kulttuuritulkkina Brasiliassa ja Suomessa

> Kirjojen opissa

> Kulttuuriperintöopetuksen tehtävissä

> Tuuve Aro – nobelistista tuli novellisti

Humanistilehdet-pdf