Universitetets hemsida Suomeksi På svenska In English
Helsingfors universitet Humanistiska fakulteten
 

Humanistiska fakulteten

Information:

Kontaktuppgifter:

Fakultetens kansli:
Unionsgatan 40, 3:e vån.
Humanistiska fakulteten
PB 24
00014 Helsingfors universitet

Telefon: 0294 1911 (växel)
Telefax: 02941 23100
E-post: hum-info(at)helsinki.fi

Öppettider

WebOodiWebOodi

Alumniföreningen vid Helsingfors universitet

Välkommen till humanistiska fakulteten!

Humanistiska fakulteten vid Helsingfors universitet är Finlands äldsta och största enhet för undervisning och forskning inom humaniora. Dess urval av forskningsinriktningar och dess internationella kontakter är de mångsidigaste i landet.

Urfolk, digital humaniora, Ryssland – anmäl dig till nya biämnena 17.8.– 4.9.2015

  Tre nya multivetenskapliga biämnen om urfolk, digital humaniora och Ryssland börjar vid humanistiska fakulteten i höst. Biämnena är öppna för alla intresserade studerande oberoende av fakultet. Anmälningstid till biämnena är 17.8.– 4.9.2015. Läs mer om anmälning och biämnena på ämnenas webbsidor (på finska).

375 humanister firar universitetets 375 år

Humanistiska fakulteten firar Helsingfors universitets 375-årsjubileum genom att presentera en humanist varje dag under 2015. På universitetets årsdag den 26 mars var det dags för årets 85:e humanist:Anna Mauranen, prorektor vid Helsingfors universitet. >> Läs mer


Donera för världens bästä

Suzie Thomas från Glasgow blir universitetslektor i museologi i Helsingfors

  Suzie Thomas kom som utbytesforskare till ämnet arkeologi vid Helsingfors universitet för en månad våren 2013. Hon gillade atmosfären vid universitetet och trivdes bra i Helsingfors. Några månader senare upptäckte hon att Institutionen för filosofi, historia, kultur- och konstforskning utlyste en anställning som universitetslektor i museologi.
>> Läs mer

Marcus Hjulhammar är vår första biträdande professor i Östersjöns marinarkeologi

  Institutionen för filosofi, historia, kultur- och konstforskning har fått tre nya anställda till undervisnings- och forskningsanställningar som har inrättats med donationsmedel. Det nyaste tillskottet är biträdande professorn i Östersjöns marinarkeologi (tenure track) Marcus Hjulhammar.
>> Läs mer

Naturligt med språkmix i vardagspratet

  Det onaturliga är om flerspråkiga vardagssamtal inte förekommer i en flerspråkig miljö, konstaterar Sofie Henricson som studerat samtalsspråk på svenska språköar i Finland.
>> Läs mer

Företagshistoriens sjögång

  I höst avslutades en epok i Nokias historia. Det var en stor händelse idag, men i ett globalt företagshistoriskt perspektiv bara ett litet vågskvalp.

– Historien hjälper oss att förstå samtiden. I företagshistorien är ingenting stabilt utan i en ständig vågrörelse, konstaterar Niklas Jensen-Eriksen.
>> Läs mer

 

Tutustu historiallisiin humanisteihin!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Språkhjälpen