Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Avoin verkkosivu opettaa suomen alkeet

Uusi kaikille avoin suomen kielen verkkokurssi A Taste of Finnish mahdollistaa suomen kielen alkeiden opiskelun verkossa.

Marraskuun lopussa avattiin verkossa kaikille avoin suomen kielen alkeiskurssi A Taste of Finnish, joka opettaa lyhyin tekstein, dialogein ja harjoituksin suomen kielen perussanastoa ja kielioppia vasta-alkajille. Kurssi on suunnattu pääasiassa Suomeen saapuville yliopisto-opiskelijoille, mutta avoimena ja ilmaisena verkkokurssina se sopii myös esimerkiksi turvapaikanhakijoiden tai Suomeen töiden vuoksi muuttavien ensimmäiseksi kosketukseksi suomen kieleen.

– Verkkokurssia lähdettiin rakentamaan vaihto-opiskelijoille, jotta he voisivat jo ennen Suomeen saapumistaan opetella suomen kielen alkeet kotimaassaan, kertoo kurssimateriaalin luonnista yhdessä lehtori Leila Whiten kanssa vastannut yliopisto-opettaja Taija Udd.

>> Lue lisää suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitoksen sivuilta