Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Tietoa tiedekunnasta:

Kanslian yhteystiedot:

375 humanistia -sivustolta tutut vaikuttajat kohtasivat juhlatunnelmissa

Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan 375 humanistia -sivustolla on esitelty jo yli 330 humanistia. Hankkeen karonkassa 2. joulukuuta juhlittiin yhdessä humanismin voimaa.

– Valitettavasti Runeberg ja Paasikivi eivät päässeet paikalle, totesi illan isäntä, humanistisen tiedekunnan dekaani Arto Mustajoki.

Moni nykyvaikuttaja sen sijaan pääsi, ja kuuteen heistä tutustuttiin illan aluksi Arto Mustajoen haastattelemana.

Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen opiskeli humanistisessa tiedekunnassa suomen kieltä ja kotimaista kirjallisuutta. Arto Mustajoki tiedusteli häneltä, miten kiireisessä yritysmaailmassa pystyy luovimaan.

– Aina on aikaa oikeasti tärkeälle. Joskus kannattaa myös miettiä, mitä tapahtuu, jos jätän jonkin asian tekemättä. Yleensä mitään ei tapahdu, Suominen totesi.

Toimitusjohtaja Pekka Hako ylisti humanistisen koulutuksen voimaa. Hän itse kokeili opintojensa aikana monia tieteenaloja. Hako totesi, että helposti humanisti oppii numerot myöhemminkin, mutta humanistista ajattelumaailmaa on vaikeampi omaksua jälkikäteen.

375 humanistia -sivustolla ensimmäisenä esittelyvuorossa 1.1.2015 oli vuoden alussa tietokirjallisuuden ja -kirjoittamisen professorina aloittanut Pirjo Hiidenmaa. Lavalle astuivat niin ikään digitaalisten aineistojen käytöstä humanistisessa tutkimuksessa kiinnostunut aate- ja filosofian historian tutkija Mikko Tolonen ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjastonjohtaja Cecilia af Forselles.

Ylen pitkäaikainen uutisankkuri Arvi Lind on mukana Ylen Uutisluokka -mediakasvatushankkeessa.

– Kun menen vierailulle kouluihin, tiedostan että nykykoululaiset eivät minua enää tunne. Siksi esittelen itseni näin: Hei, olen Arvi Lind Ylen Elävästä arkistosta.

Yleisö palkitsi itseironisen kertomuksen raikuvalla naurulla.

Ilta jatkui iloisissa tunnelmissa, kun monilla yhteiskunnan aloilla toimivat humanistit kohtasivat toisensa.

Hanna Snellman

Arja Suominen ja Arto Mustajoki

Pirjo Hiidenmaa

Arvi Lind