Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Aleksi Mainiolle Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiön tunnustuspalkinto

FT Aleksi Mainio on saanut Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiön tunnustuspalkinnon kirjastaan Terroristien pesä. Suomi ja taistelu Venäjästä 1918–1939.

Kirja perustuu Mainion väitöstutkimukseen. Hän väitteli Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa maaliskuussa ja työskentelee nyt post doc -tutkijana Markku Kuisman johtamassa Päivälehti–Helsingin Sanomat 1889–2019 -hankkeessa.

Kirja sisältää runsaasti uutta tietoa Suomen kautta Neuvosto-Venäjälle suuntutuneesta vastavallankumouksellisesta toiminnasta, jossa valmisteltiin aseellista taistelua ja jopa terrori-iskuja. Hyvin kirjoitettu kirja valottaa aktivistien, vakoilijoiden ja jopa turvallisuusviranomaisten näkymätöntä yhteistoimintaa. Kirjalla on yhteys tämän päivän maailmaan. Kirjan on kustantanut kustannusyhtiö Siltala.

Valtiosihteeri Peter Stenlund luovutti palkinnon 23. marraskuuta 2015 ulkoministeriössä järjestetyssä tilaisuudessa.

Ulkoasianministeriön tiedote

Yhteystiedot: