Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Uusi historia-alumnien yhdistys haluaa edistää vanhojen opiskelijoiden yhteydenpitoa

Historia-alumnit/Historia-alumner yhdistys perustettiin 12.11.2015. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa ja sitä edeltävissä yksiköissä historia-aineita opiskelleiden keskinäistä yhteydenpitoa.

Yhdistys järjestää jäsenilleen tapaamisia sekä yhteistoimintaa historian oppiaineiden ja ainejärjestöjen, Kronoksen ja Historicuksen, kanssa.

– Käytännössä toiminta tarkoittaa yhteisiä vapaamuotoisia tapaamisia, excuja esimerkiksi museoihin tai vaikkapa uuteen Kaisa-kirjastoon, sanoo yhdistyksen puheenjohtajaksi perustamiskokouksessa valittu Johanna Harju.

– Ainejärjestöt ovat myös toivoneet, että alumnit voisivat tulla kertomaan omista työuristaan ja koulutuksestaan työelämätilaisuuksiin. Ainejärjestöjen kanssa alumnit voisivat myös esimerkiksi järjestää yhteiset alumnisitsit. Laitoksen henkilökunnan suuntaan olisi mukava olla yhteydessä kuullen esimerkiksi ajankohtaisimmasta tutkimuksesta.

Yhdistyksen perustaminen lähti liikkeelle alumnien omasta ajatuksesta. Vapaamuotoisia tapaamisia on järjestetty jo useamman vuoden ajan, ja lisäksi yhteistä toimintaa on ollut jonkin verran ainejärjestöjen ja oppiaineiden kanssa.

– Alumnien keskuudessa ajateltiin, että olisi mukava saada toimintaa hieman systemaattisemmaksi ja että olisi hauska tavoittaa vielä laajempi joukko historioitsijoita, Johanna Harju sanoo.

Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat Johanna Harjun lisäksi Jarna Hietanen, Lauri Hirvonen, Ulpu Marjomaa, Tomi Ståhlberg ja Sanna Supponen.

Lisätietoja:

johanna.em.harju(at)gmail.com
Yhdistyksen Facebook-ryhmä

Tervetuloa humanistialumnien joukkoon!

Alumniksi kannattaa rekisteröityä yliopiston alumnisivuilla. Liittyminen Alumnikampukselle tuo yliopiston uutiset ja tapahtumat sähköpostiisi. Saat tietoa koko yliopistosta ja tietoa tulevista alumnitapahtumista ja -tapaamisista.

Voit liittyä Alumniyhdistyksen jäseneksi maksamalla vuosimaksun, jolloin olet oikeutettu Alumniyhdistyksen sinulle neuvottelemiin etuihin.

Kaikki Helsingin yliopistossa opiskelleet ja työssä olleet ovat alumneja ja tervetulleita mukaan yhä kasvavaan joukkoomme. Humanistialumneja on jo lähes 5000!

Lisätietoa humanistisen tiedekunnan alumnitoiminnasta:
hum-alumni(at)helsinki.fi