Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Tutkijoiden oikeinkirjoitusohjelma integroitu Microsoft Wordiin

Helsingin yliopiston kieliteknologien kirjoittaman HFST-ohjelman avointa lähdekoodia on integroitu Microsoftin Word-tekstinkäsittelytyökaluun. HFST tulee sanoista Helsinki Finite-State Technology, joka tarkoittaa suomeksi äärellistilaista teknologiaa. Käytännössä ohjelma tekee tekstistä mm. morfologisia eli sanojen muodostukseen liittyviä analyysejä, joiden perusteella se voi arvioida tekstin oikeinkirjoitusta sanakirjan avulla.

– Valtakielien lisäksi HFST:tä hyödyntäviä sanakirjoja on nyt tarjolla grönlannista, fääristä ja kolmesta eri saamen kielestä. Lisäksi on kehitteillä sanakirjoja suomen sukukielille Koneen Säätiön tukemien hankkeiden kautta, kertoo FIN-CLARINin tutkimusjohtaja Krister Lindén.

>> Lue lisää nykykielten laitoksen sivuilta