Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

HY:n humanistiset tieteet sijalla 67 uusimmassa QS-rankingissa

Helsingin yliopiston humanistiset tieteet sijoittuivat tänä vuonna sijalle 67 kansainvälisessä QS-yliopistovertailussa.

Kahtena edellisenä vuonna humanistiset tieteet olivat maailman 50 parhaan joukossa. Tänä vuonna QS on ottanut käyttöön uuden metodologian, minkä vuoksi sijoitukset eivät ole vertailukelpoisia aiempien kanssa.

Helsingin yliopisto asettui vertailussa sijalle 96. Se on yhä ainoa suomalaisyliopisto maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Humanististen tieteiden sijoitus oli yliopiston tieteenalakohtaisista sijoituksista paras.

QS-yliopistovertailu tehdään vuosittain. Se koskee maailman parhaita yliopistoja sekä kokonaisuuksina että alakohtaisesti. Mukana arvioinnissa on yli 800 yliopistoa ympäri maailmaa.

>> Yliopisto taas sadan parhaan joukossa QS-vertailussa