Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Kuusi uutta akatemiahanketta humanistiseen tiedekuntaan

Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa aloittaa kuusi uutta akatemiahanketta. Teemoina ovat muun muassa esihistorialliset henkilönnimet, laivahylkyjen pelastustoiminta 1700-luvun Suomenlahdella ja kirjurikäytännöt kreikkalais-roomalaisessa antiikissa.

Terhi Ainiala: Suomalais-ugrilaiset henkilönnimisysteemit: esihistoriallisen nimenannon rekonstruointi

Markku Kuisma: Apua, liiketoimintaa vai merirosvousta? Laivahylkyjen pelastustoiminta varhaismodernin yrittämisen muotona 1700-luvun Suomenlahdella

Jaakko Leino: Ajallinen liike ja liikkumisen tapa

Martti Leiwo: Kirjurit työssä: Kielitiedon välittäminen ja kirjurikäytännöt kreikkalais-roomalaisessa antiikissa

Pirjo Lyytikäinen: Kirjallinen elämä. Kirjallisuuden ja arkipäivän rajankäyntiä

Gabriel Sandu: Riippuvuus ja riippumattomuus logiikassa. Perusteet ja filosofinen merkitys

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi 5.6.2015 rahoituksen kaikkiaan 39 uudelle akatemiahankkeelle. Toimikunnalle osoitettiin 388 hakemusta, joista rahoitettiin noin 13 prosenttia. Yhteensä toimikunta rahoittaa akatemiahankkeita lähes 24 miljoonalla eurolla.

Hankkeet aloittavat työnsä syyskuussa ja kestävät pääsääntöisesti neljä vuotta.

Lisätietoja:

Suomen Akatemia: 39 uutta akatemiahanketta kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen alalle