Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Arkeologit tutkivat Rastilassa leirintäalueen elämää

Helsingin ylipiston arkeologian laitoksen opiskelijat kartoittavat kesäkuussa Rastilan leirintäalueen historiaa. Kaivauksilla tutustutaan alueen toimintaan 1970-luvulta nykypäivään.

Tutkimuksen tavoitteena on valottaa leirintäalueen elämää ja tutkia, millaisia materiaalisia jälkiä alueen toiminnasta on jäänyt. Vuodesta 1971 toiminut Rastilan leirintäalue on Suomen vanhimpia ja ainut Helsingissä.

Nykyisyyttä on tutkittu arkeologisesti vasta vähän Suomessa. Aiemmin vastaavaa on tehty esimerkiksi Oulun ja Helsingin yliopiston arkeologien voimin Provinssirockin alueella.

– Arkeologisia menetelmiä voidaan käyttää myös meidän oman aikamme tutkimukseen. Nykyaikaista leirintäaluetta voidaan tutkia siinä missä kivikautista leiripaikkaakin, kaivaustenjohtaja Elisa Väisänen perustelee.

Kaivauksia tehdään Rastilassa 8.–19. kesäkuuta.

Lisätietoja:

kaivaustenjohtaja Elisa Väisänen