Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Humanistinen tiedekunta

Vuoden Kristiina 2015 -palkinnon sai Ekvalita Ab ja Malin Gustavsson

Malin Gustavsson. Kuva: Johan Karrento

Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen oppiaine myönsi Vuoden Kristiina 2015 -nimityksen ja kunniakirjan Ekvalitalle ja FM (naistutkimus) Malin Gustavssonille.

Ekvalita on vuodesta 1999 tehnyt työtä tasa-arvon edistämiseksi. Ekvalita käyttää työssään sukupuolentutkimuksen uusinta tutkimustietoa ja työllistää sukupuolentutkimuksen asiantuntijoita. Ekvalitan ja Malin Gustavssonin työ vie tasa-arvon ja moninaisuuden näkökulmia kekseliäillä ja oivaltavilla tavoilla eteenpäin yhteiskunnassa. Työssä kehitetään tuoreita tapoja tehdä tasa-arvotyötä ja viedä tutkimusta käytäntöön.

Malin Gustavsson toimii roolimallina sukupuolentutkimuksen opiskelijoille. Gustavssonin esimerkki näyttää, miten teoreettinen tieto voidaan muuttaa työksi ja miten sukupuolentutkimuksen kentällä voi työllistää itsensä. Gustavsson toimii innostavana esimerkkinä sukupuolentutkimuksen opiskelijoille yrittäjänä toimimisesta.

Vuoden Kristiina -palkinto kantaa sukupuolentutkimuksen oppiaineen edeltäjän Kristiina-instituutin nimeä, ja se myönnetään vuosittain sukupuolentutkimuksen tunnetuksi tekemisestä ja sukupuolen perusteella tapahtuvan syrjinnän ja eriarvoisuuden vähentämiseksi tehdystä työstä. Palkinto myönnetään nyt viidennentoista kerran.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: opintoasiainsuunnittelija Anni Rintala, 02941 23387, anni.rintala(at)helsinki.fi