Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Yhdeksän ehdotusta yliopistojen korjaamiseksi

Dekaani Arto Mustajoki keskittäisi akateemisia oppiaineita isompiin yksiköihin ja poistaisi kandidaatiksi opiskelleilta automaattisen pääsyn maisteriopintoihin.

– Yliopistojen profiloituminen on ollut tapetilla viimeiset 20 vuotta, mutta varsin vähän on tapahtunut hallinnon tehostamisen lisäksi, sanoo humanistisen tiedekunnan dekaani Arto Mustajoki, joka on myös Suomen tutkimus- ja innovaationeuvoston jäsen ja Suomen Akatemian hallituksen edellinen puheenjohtaja.

Hän on kirjoittanut yhdessä Aalto-yliopiston rehtorin Tuula Teerin kanssa tänään 20.3. julkaistavan pamfletin Innovaatioiden perusta murenee Yhdeksän ehdotusta yliopistojärjestelmän korjaamiseksi, joka julkaistaan Elinkeinoelämän valtuuskunnan pienessä vaalisarjassa.

>> Lue lisää yliopiston sivuilta