Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Lähi-itä-projekti sai oman kansainvälisen julkaisusarjan

Jaakko Hämeen-Anttila. Kuva: Ari Aalto

Kansainvälinen tieteellinen kustantaja Ugarit-Verlag on perustanut Jaakko Hämeen-Anttilan johtamalle Lähi-itä-projektille oman julkaisusarjan. Hämeen-Anttila päätoimittaa sarjaa Ilkka Lindstedtin kanssa.

Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa on vuodesta 2010 alkaen toiminut Suomen akatemian rahoittama Finnish Distinguished Professor Programme -hanke The Intellectual Heritage of the Ancient Near East (IHANE). Hanketta johtaa maailman kulttuurien laitoksella professori Jaakko Hämeen-Anttila.

Vuonna 2014 tärkeä vanhempaan Lähi-itään erikoistuva kansainvälinen tieteellinen kustantaja Ugarit-Verlag (Münster) perusti Helsingissä toimivan IHANE-projektin toiminnan perusteella uuden vertaisarvioidun kansainvälisen julkaisusarjan The Intellectual Heritage of the Ancient and Mediaeval Near East (IHAMNE), jonka ensimmäinen nide Case Studies in Transmission on juuri ilmestynyt. Sarjan päätoimittajina ovat professori Jaakko Hämeen-Anttila ja FT Ilkka Lindstedt.

– Uuden kansainvälisen sarjan perustaminen helsinkiläisen projektin omaksi sarjaksi taitaa olla aika harvinaista, Jaakko Hämeen-Anttila sanoo.

IHAMNE keskittyy kirjallisten, historiallisten ja aatteellisten vaikutusten välittymiseen itäisen Välimeren kulttuuripiirissä aikavälillä 2000 eaa. – 1000 jaa. Erityisesti keskiössä on Lähi-idän ja antiikin maailman pitkäkestoinen vuorovaikutus ja kulttuurisen identiteetin muotoutuminen monikulttuurisessa ympäristössä.

Lisätietoja:

Jaakko Hämeen-Anttila