Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Tervetuloa alumnipäivään 29.1.2015

Helsingin yliopisto haluaa juhlia 375-vuotista olemassaoloaan yhdessä alumniensa kanssa. Tammikuun 29. päivä tiedekunnat avaavat luentosalien ovet ja kertovat, mitä tieteessä tapahtuu nyt.

Humanistinen tiedekunta kutsuu alumnit yliopiston päärakennukseen kuulemaan kiehtovia kertomuksia Brasilian Amazonasin alueen muinaisista sivilisaatioista, länsimaisen kulttuurin alkuperästä sekä Itämeren alueen haaksirikoista, jotka johtivat tuottoisaan liiketoimintaa Helsingissä.

Kirjallisuuden ystävät kiinnostuvat varmasti Kirjallisuuspankin käyttövinkeistä, kaunokirjallisuuden kääntämisen tarpeellisuudesta sekä pohdinnasta, mikä sana esiintyy vähintään kerran joka sivulla Idiootissa ja Karamazovin veljeksissä.

Tieteen tekeminen vaatii kielitaitoa, mutta miksi sitä on tärkeää tehdä myös suomeksi? Mikä yllättää ja tuottaa oivalluksia 1500- ja 1600-luvun Suomen tutkijalle?

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan myös rehtorin vastaanotolle ja Challenge-iltaan!