Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Karina Lukinille Kalevalaseuran Nuoren tutkijan Kekrinpäivän palkinto

Helsingin yliopiston folkloristiikan tutkija Karina Lukin on saanut Kalevalaseuran Nuoren tutkijan Kekrinpäivän palkinnon.

Lukin on perehtynyt nenetsien etnografiaan ja suulliseen perinteeseen sekä M. A. Castrénin tundranenetseiltä tallentamiin aineistoihin. Uusia uria avanneen tutkimuksen lisäksi Lukinin palkintoa perusteltiin hänen aktiivisuudellaan kirjoittajana ja luennoitsijana sekä hänen ennakkoluulottomalla tavallaan tarttua uusiin aiheisiin ja haasteisiin.

Kalevalaseuran hallitus myönsi Kekrinpäivän tunnustuspalkinnot yhdeksälle suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneelle tutkijalle, taiteilijalle ja asiantuntijalle. Palkintokategorioita on kolme: ansioituneet tutkijat ja taiteilijat, nuoret tutkijat ja taiteilijat sekä perinteentaitajat ja -tallentajat. Palkinnot jaettiin Kalevalaseuran kekrinpäivän seminaarissa Espoossa Suomen luontokeskus Haltiassa 31. lokakuuta.

>> Lisätietoja Kalevalaseuran sivuilta