Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Humanistinen tiedekunta

Väitöstutkimus matkailuesitteistä vei Frankfurtin kirjamessuille

Kuva: Helsingin kaupungin matkailutoimisto

Teemamaa Suomi näkyy Frankfurtin kirjamessuilla laajasti tällä viikolla. Humanistisesta tiedekunnasta viime keväänä väitellyt Tuomo Hiippala osallistuu perjantaina Mapping Finland
-paneelikeskusteluun.

Keskustelu käsittelee suomalaisten identiteettiä ja asemaa idän ja lännen välissä. Paneelia johtaa saksalainen toimittaja ja kääntäjä Regine Elsässer, joka on kääntänyt saksaksi matkailujulisteita käsittelevän Come to Finland -teoksen.

Tuomo Hiippala tuo paneeliin matkailuntutkimuksen näkökulmaa. Hänen tarkasteli viime keväänä valmistuneessa englantilaisen filologian väitöskirjassaan Helsingin kaupungin vanhoja matkailuesitteitä.

– Matkailuesitteissä itä–länsi-asettelu on melko vahvasti esillä, Hiippala sanoo.

Matkailuesitteen kuva vuodelta 1964 tarjoaa kiinnostavan esimerkin siitä, kuinka Helsinkiä asemoitiin.

– Maa-alueena piirtyvät vain Pohjoismaat, ja Leningrad leijuu tyhjyydessä.

>> Mapping Finland -keskustelu Frankfurtin kirjamessuilla