Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta
 

Humanistinen tiedekunta

 

 

Ajankohtaista

375 humanistia esiin – osallistu sivuston toteutukseen!

Humanistinen tiedekunta nostaa ensi vuoden aikana näyttävästi esiin 375 humanistia. Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden kunniaksi toteutettavan sivuston humanistit avaavat näkymää humanistisen alan yhteiskunnalliseen ja kulttuuriseen merkitykseen sekä tarjoavat esimerkkejä humanistien laaja-alaisesta osaamisesta. Painopiste on nykyisissä tutkijoissamme ja yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavissa humanistialumneissa, mutta sijansa saavat myös historialliset merkkihenkilömme.


375 humanistia -verkkosivustolla julkistetaan vuoden 2015 aikana päivittäin yksi tai useampia humanisteja yhtenäisen teeman kautta. Esittelyissä käytetään monipuolisesti tekstiä, kuvia, verkkolinkityksiä ja videoita. Sivusto toteutetaan kymmenellä kielellä: suomi, ruotsi, englanti, arabia, espanja, kiina, ranska, saksa, venäjä ja viro. Laajimmat aineistot löytyvät suomenkielisestä versiosta.

Toteutettava 375 humanistia -sivusto vahvistaa tiedekunnan ja humanistisen alan kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä.  Tiedeviestinnän lisäksi sivusto tukee tiedekunnan opiskelija- ja henkilöstörekrytointia sekä alumni- ja varainhankintatoimintaa. Samalla tiedeasiantuntijoidemme tavoittaminen tehdään helpommaksi.

Sivusto myös kertoo nykyisten tutkijoiden tutkimushankkeista ja esittelee mahdollisuuksia yhteistyöhön. Esittelyissä on linkitys TUHAT-tutkimustietojärjestelmään.


Ehdota esiteltäviä humanisteja

Kuka tai ketkä tulisi huomioida 375 humanistin joukossa? Kyseessä voi olla menneisyyden merkkihenkilö, nykyhetken toimija tai tulevaisuuden toivo, jolla on yhteys humanistiseen tiedekuntaan.
Kerro ideasi:


Hankkeen ohjausryhmä:

dekaani Hanna Snellman (pj.)
professori Riho Grünthal
professori Markku Kuisma
varadekaani, laitoksen johtaja Lars-Folke Landgrén
dekaani (tutkimusvapaa) Arto Mustajoki
professori Liisa Tiittula
hallintopäällikkö Päivi Karimäki-Suvanto
www-suunnittelija Mika Federley
koordinaattori Riitta-Ilona Hurmerinta (siht., sivuston toteutuksen päävastuu)


Lisätietoja:

Dekaani Hanna Snellman
hanna.snellman(at)helsinki.fi
Koordinaattori Riitta-Ilona Hurmerinta
hum-alumni(at)helsinki.fi, 050 448 0634

2015

2014

2013