Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Kotimaisen kirjallisuudentutkimuksen digitaalisen vuosikirjan julkistustilaisuus

Joutsen / Svanen 2014, julkistustilaisuus

Tervetuloa juhlistamaan kotimaisen kirjallisuudentutkimuksen digitaalisen vuosikirjan Joutsen / Svanen julkistamista tiistaina 2.9.2014 klo 16.00 Helsingin yliopiston päärakennuksessa (Unioninkatu 34, auditorio XV).

Vuosikirjan ensimmäinen numero sisältää eri yliopistojen professorien ja tutkijoiden tutkimusartikkeleita muun muassa Minna Canthin novellistisesta kerronnasta, Hannu Raittilan Venetsia-mytologiasta ja Leena Krohnin modernista allegoriasta sekä joukon kirjallisuusarviointeja.

Vuosikirja ilmestyy osana uutta kotimaisen kirjallisuuden digitaalista klassikkokirjastoa Kirjallisuuspankki – Litteraturbanken, ja se on ensimmäinen kotimaisen kirjallisuuden tutkimuksen vertaisarvioitu julkaisu.

Tervetuloa kuulemaan lisää!

Kotimaisen kirjallisuuden oppiaine
Helsingin yliopisto

Lisätietoja:

professori Jyrki Nummi
jyrki.nummi(at)helsinki.fi

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopiston kirjasto
Kansalliskirjasto

---

Välkomna att fira utgivningen av den nya digitala årsboken för forskning i finländsk litteratur Joutsen / Svanen.

Tisdagen den 2.9.2014 kl. 16.00 i Helsingfors universitets huvudbyggnad, Unionsgatan 34, auditorium XV.

Det första numret av årsboken innehåller forskningsartiklar om bland annat Minna Canths novellistiska berättande, Hannu Raittilas Venedig-mytologi och Leena Krohns moderna allegori, skrivna av professorer och forskare vid olika universitet. Numret innehåller också en rad litteraturrecensioner.

Årsboken utkommer inom det nya elektroniska klassikerbiblioteket för finländsk litteratur, Kirjallisuuspankki – Litteraturbanken och är den första referentgranskade publikationen för forskning i finländsk litteratur.

Välkomna att höra mera!

Inhemsk litteratur