Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Humanistinen tutkimus vaikuttaa – tutkimusta lahjoitusvaroin yhteiskunnan käyttöön

Humanistista tutkimusta tehdään ja arvioidaan usein tiedeyhteisön sisällä. Tutkimuksen merkitys ulottuu kuitenkin laajemmalle, ja sen yhteiskunnallinen vaikuttavuus on kasvussa.

Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa tehtävä tutkimus on kansainvälisesti arvostettua. Sijoitumme yhden prosentin parhaimmistoon maailman humanististen tiedekuntien joukossa.

Tiedekunnan tavoitteena on nostaa humanistisen tiedekunnan laadukas tutkimus ja siihen perustuva opetus pois vakan alta niin, että se on kenen tahansa löydettävissä ja ymmärrettävissä. Humanistinen tutkimus vaikuttaa -verkkosivut on yksi mahdollisuus esitellä niin tutkijoita kuin tutkimustakin.

Kaikki sivustolla mainittu tutkimus on osittain rahoitettu lahjoitusvaroin. Lisäksi siellä esitellään erilaisia yhteistyömuotoja testamenttilahjoituksista rahastoihin tai vaikkapa kurssikirjan lahjoittamiseen. Itse lahjoittajiakaan ei ole unohdettu. Monet heistä haluavat kertoa, mistä ovat saaneet innostuksensa yliopiston toiminnan tukemiseen.

Humanistinen tutkimus vaikuttaa -verkkosivut on toteutettu osana tiedekunnan viestinnän ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen toimintaa.

blogs.helsinki.fi/hum-tutkimusta

Lisätietoja: