Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Juhlaseminaari ”Finnish Romani and other Northern dialects of Romani in the Baltic Sea area. Project outcomes“

Tervetuloa Helsingin yliopiston ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlaseminaariin ”Finnish Romani and other Northern dialects of Romani in the Baltic Sea area. Project outcomes“ 18.8. kello 16–20.

Juhlaseminaarissa esitellään romanikielen ja -kulttuurin tutkimusta sekä suomalaisesta että laajemmasta kansainvälisestä näkökulmasta ja suhteessa Intian kieliin.

Helsingin yliopiston romanikielen ja -kulttuurin oppiaine on romanitutkimuksen vahva kansainvälinen keskus, jonka piirissä toimii tällä hetkellä alan kymmenen tutkijaa Suomesta ja muualta Euroopasta.

Hankkeen edustajien lisäksi seminaarin pääpuhujina ovat Oxfordin yliopiston emeritaprofessori Judith Okely, joka on kansainvälisesti vaikutusvaltaisimpia romanitutkijoita, ja Intian kielten asiantutkija dosentti, yliopistonlehtori Bertil Tikkanen Helsingin yliopistosta.

Seminaarin yhteydessä julkistetaan Helsingin yliopiston ”Suomen romanikieli ja muut Itämeren alueen romanikielen pohjoiset murteet” -hankkeen (2012–2016) kieliaineiston keruun tulokset. Koneen Säätiön rahoittamassa hankkeessa on kerätty vuosina 2013–2014 maailman laajin romanikielen pohjoismurteiden aineisto lähinnä Suomesta, Baltian maista ja Puolasta. Aineisto on samalla maailman laajimpia romanikielen tutkimusaineistoja.

Juhlaseminaari pidetään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa (Hallituskatu 1, 00170, Helsinki). Juhlaseminaari on englanninkielinen. Tilaisuuden isäntänä toimii FT, tutkija Risto Blomster Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta. Tilaisuuden päättää Helsingin yliopiston rehtorin vastaanotto kello 19–20.

Ilmoittautuminen seminaariin 15.8. mennessä sähköpostitse dosentti, yliopistonlehtori Kimmo Granqvistille (kimmo.granqvist(at)helsinki.fi).

>> Seminaarin ohjelma