Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Laura Hirvi Suomen Saksan-instituutin johtajaksi

Filosofian tohtori Laura Hirvi on nimitetty Suomen Saksan-instituutin uudeksi johtajaksi vuosiksi 2015–2017.

Laura Hirvi on Helsingin yliopiston kansatieteen tutkija. Hän väitteli vuonna 2013 Jyväskylän yliopistossa. Hän on myös opiskellut Freie Universitätissä Berliinissä.

Hirvi on erikoistunut maahanmuuttoon liittyviin teemoihin. Hän tuntee hyvin Saksan ja Suomen tiede-, talous- ja kulttuurielämää. Viimeisimmän tutkimusprojektinsa kautta hän on perehtynyt Berliinissä työskenteleviin suomalaisiin taitelijoihin.

Suomen Saksan-instituutti on yksi Suomen kuudestatoista ulkomailla toimivasta kulttuuri- ja tiedeinstituutista. Suomen Saksan Instituutin Säätiö ylläpitää Saksan pääkaupungissa Berliinissä toimivaa instituuttia. Instituutti edistää laaja-alaisella ja aktiivisella ohjelmatoiminnallaan Suomen ja Saksan välistä vuorovaikutusta tiede-, kulttuuri- ja taloussuhteiden alalla.

Laura Hirvi aloittaa tehtävässään tammikuussa 2015.

Suomen Saksan-instituutti
Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit