Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Keskustelutilaisuus: Muuttuva kulttuuriperintö

Mitä on kulttuuriperintö ja kuka sitä määrittelee? Kuuluuko kulttuuriperintö todella kaikille vai onko se vain eliitin asia? Suojellaanko kulttuuriperintö hengiltä? Voiko kulttuuriperintö olla rumaa, julmaa tai epämukavaa?

Kulttuuriperintö on moninainen käsite, jota pyritty määrittelemään eri yhteyksissä erilaisin tavoin. Suomen kansatieteilijöiden yhdistys Ethnos ry. järjestää aihepiiriin liittyvän keskustelutilaisuuden kesäkuussa Helsingissä Porthania-rakennuksen alakerrassa sijaitsevassa Tiedekulmassa. Keskustelemassa on helmikuussa julkaistun Muuttuva kulttuuriperintö – Det föränderliga kulturarvet -kirjan kirjoittajia.

Paneelikeskusteluun osallistuvat FT Sanna Lillbroända-Annala, joka keskittyy Muuttuva kulttuuriperintö -kirjan artikkelissaan mm.  siihen, millaisten tekijöiden seurauksena jokin esine tai asia tulee yhteisesti tunnustetuksi kulttuuriperinnöksi, Taito Oy:n toiminnanjohtaja, dosentti Marketta Luutonen, joka tarkastelee artikkelissaan kulttuuriperinnön käsitettä käsityöperinteen ja käsityötaidon näkökulmista sekä FM Nika Potinkara, jonka tutkimuskohteena ovat saamelaismuseoiden toiminta sekä mm. saamelaismuseoiden välittämä kuva saamelaisesta kulttuuriperinnöstä. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii kirjan toimittaja FT Tytti Steel.

12.6.2014 klo 15.30–16.30
Tiedekulma (Yliopistonkatu 3, Helsinki)