Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Taidehistoriallisten kävelykierrosten kesän 2014 uutuuksina keskustakampuskierros lapsille ja Siltavuorenpenkereen ruotsinkielinen kierros

Taidehistorialliset kävelykierrokset pyörähtävät jälleen käyntiin Helsingin yliopiston kampuksilla.

Vuodesta 2000 järjestetyillä kävelykierroksilla tutustutaan yliopistorakennusten arkkitehtuuriin aina Carl Ludvig Engelin empirerakennuksista viime vuosikymmenten moderneimpiin muotoihin. Maksuttomilla kierroksilla pääsee kuulemaan myös yliopiston historiasta ja taidekokoelmista. Oppaat ovat Helsingin yliopiston taidehistorian opiskelijoita.

Vuoden 2014 uutuutena on keskustakampuskierros lapsille. Kierroksella tutustutaan yliopiston rakennusten historiaan lasten näkökulmasta ja keskustellaan muodoista, tyyleistä ja materiaaleista sekä rakennuksiin liittyvistä tarinoista. Mikä on päätykolmio? Miksi monissa yliopiston rakennuksissa on niin paljon pylväitä? Kuka oli Engel? Onko totta, että yliopistossa on ollut putka sääntöjä rikkoneille opiskelijoille? Alakouluikäisille suunnattuja kierroksia järjestetään kesän aikana kolmena maanantaina.

Suuren suosion saavuttaneet ”Uusinta arkkitehtuuria keskustakampuksella” -kierrokset jatkuvat myös tänä kesänä. Kierroksella pääsee tutustumaan oppaan johdolla mm. vaikuttavaan Kaisa-kirjastoon, joka avattiin vuonna 2012. Lisäksi kesällä ohjelmassa on ensimmäistä kertaa ruotsinkielinen kierros Siltavuorenpenkereellä.

Kierroksia järjestetään 9.6.–8.9.2014 Helsingin yliopiston kaikilla kampuksilla sekä Vanhalla ylioppilastalolla. Opastuksia on myös ruotsiksi ja englanniksi sekä liikuntaesteettöminä.

Kierroskohteiden tarkemmat kuvaukset ja kierrosten aikataulut löytyvät osoitteesta www.helsinki.fi/taidehistoria/kavelykierrokset.

Tervetuloa inspiroitumaan!

Lisätietoja: