Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Markku Henrikssonille elämäntyöpalkinto Kanadan tutkimuksesta

International Council for Canadian Studies on myöntänyt Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori Markku Henrikssonille Certificate of Merit -elämäntyöpalkinnon.

Palkinnon jakoi 15. toukokuuta Kanadan suurlähettiläs Andreé Cooligan.

Markku Henriksson on johtava asiantuntija Kanadan tutkimuksessa Suomessa ja koko Euroopassa. Hänen myötävaikutuksestaan Kanadan opinnoista on tullut keskeinen osa Helsingin yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen opetusta ja tutkimusta. Henriksson vaikuttaa monissa Kanadan tutkimuksen ja Pohjois-Amerikan tutkimuksen organisaatioissa. Hän aloitti joka toinen vuosi Helsingin yliopistossa järjestettävän Maple Leaf and Eagle Conference on North American Studies -tapahtumien perinteen.

Markku Henriksson on julkaissut lukuisia kirjoja ja tutkimuksia Kanadasta: Kanada: Vaahteranlehden maa, Kotka ja vaahteranlehti – Johdatus Pohjois-Amerikan tutkimukseen, Intiaanit – Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen historia yhdessä Rani-Henrik Anderssonin kanssa sekä Pohjois-Amerikan kansallispuistot yhdessä Rani-Henrik Anderssonin ja Mikko Saikun kanssa.

Henriksson on vieraillut matkoillaan Kanadan kaikissa kymmenessä provinssissa.

Viime vuonna Markku Henriksson sai ensimmäisenä eurooppalaisena intiaanien historiantutkimuksen elämäntyöpalkinnon.