Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Väitöskirjat kuvina -ilta Kaisa-talossa

Pitääkö väitöskirjoja ymmärtää? Voiko niitä ymmärtää? Onko väitöskirja vain akateeminen opinnäyte ilman yhteyttä arkielämän asioihin tai ihmistä koskettaviin ilmiöihin?

Väitöskirjat kuvina -tilaisuudessa humanistisen alan väitöstutkimuksia esitetään uudella tavalla, Pechakucha-tyyliin. Väitöskirjan kirjoittaja saa aikaa vain 6 minuuttia ja 40 sekuntia, jona aikana hän esittää 20 kuvaa. Esiintyjä on valinnut kuvia, jotka hänen mielestään kertovat väitöskirjasta ja sen merkityksestä. Esiintyjät ovat hiljattain humanistisessa tiedekunnassa eri oppiaineista väitelleitä tohtoreita.

Ohjelma

10.4.2014, Helsingin yliopiston pääkirjasto, Kaisa-talon auditorio, Fabianinkatu 30, 7. kerros

klo 16.0016:45

• Opastettu kierros Kaisa-talossa, aloitus auditorion edestä

klo 17:0018:45

• Väitöskirjat kuvina -esitykset Pechakucha -tyyliin

klo 18.4519:30

• Kuohuviinitarjoilu ja vapaata keskustelua

klo 19:30

• Ilta päättyy

Esiintyjät ja väitöskirjat ovat:

Jesse Keskiaho: The Reception and Use of Christian Ideas about Dreams and Visions in the Early Middle Ages (400900)

Samu Nyström: Poikkeusajan kaupunkielämäkerta. Helsinki ja helsinkiläiset maailmansodassa 19141918

Lieven Ameel: Moved by the City. Experiences of Helsinki in Finnish Prose Fiction 18891940

Alexey Shkvarov: Cossacks at the Time of Peter the Great. The fall of "Cossack Freedom"

Tuomo Hiippala: Modelling the structure of a multimodal artefact

Helena Tyrväinen: Kohti Kalevala-sarjaa – Identiteetti, eklektisyys ja Ranskan jälki Uuno Klamin musiikissa

Päivi Miettunen: "Our Ancestors Were Bedouin." Memory, Identity and Change: The Case of Holy Sites in Southern Jordan

Jouna Pyysalo: System PIE: The Primary Phoneme Inventory and Sound Law System for Proto-Indo-European

Illan vetäjänä toimii professori, humanistisen tiedekunnan dekaani Arto Mustajoki.

Illan aluksi on mahdollista osallistua Kaisa-kirjaston opastetulle esittelykierroksen, jonka jälkeen alkavat väitöskirjaesitykset. Esityksistä kaksi on englanninkielellä. Ilta päättyy yhteisiin kuohuviineihin. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa!

Ole hyvä ja ilmoittaudu 4.4. mennessä tästä.

Jos haluat osallistua kirjaston esittelykierrokselle, merkitse rasti ilmoittautumislomakkeeseen. Tilaisuuteen mahtuu 60 osallistujaa.

Tilaisuuden järjestää Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta yhteistyössä Kaisa-talon kanssa.

---

Väitöskirja (lat. dissertatio) on opinnäyte, joka laaditaan tohtorintutkinnon suorittamiseksi. Väitöskirja on omaan itsenäiseen tutkimukseen perustuva, uutta tieteellistä tietoa sisältävä yhtenäinen esitys jonkin humanistisessa tiedekunnassa edustettuna olevan täysimittaisen oppiaineen alalta.

Tohtorikoulutus ja jatko-opiskelu ovat humanistisen tiedekunnan keskeisimpiä tehtäviä. Humanistisen jatkokoulutuksen tavoitteena on kouluttaa tieteellisiä asiantuntijoita, joilla on edellytykset toimia vaativissa yliopistollisissa tutkimus- ja opetustehtävissä sekä akateemista ammattitaitoa vaativissa tietoyhteiskunnan asiantuntijatehtävissä.

---

Lisätietoja: