Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Keskustelutilaisuus: Unkarilaista kirjallisuutta Agricola -palkittuna käännöksenä

Tervetuloa keskustelemaan kirjoittamisesta ja kääntämisestä Mikael Agricolan päivänä 9.4. Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin kirjoittajaohjelmassa vierailijana olevan unkarilaisen György Dragománin ja Agricola-palkitun Outi Hassin kanssa.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Aika: keskiviikko 9.4.2014 klo 14–16
Paikka: Helsingin yliopiston tutkijakollegium, Fabianinkatu 24, 3. kerros

Ilmoittaudu tilaisuuteen 7.4. mennessä:
maria.soukkio(at)helsinki.fi

---

HCAS Writer Programme event on Wednesday 9 April 2014 at 2:00-4:00 p.m. at the Helsinki Collegium for Advanced Studies, common room, Fabianinkatu 24, 3rd floor.

NB! The event is free for all but pre-registration is required. Please send an email to: maria.soukkio@helsinki.fi by April 7 if you wish to sign up.

Writing-translating-writing

The current writer-in-residence at the Helsinki Collegium, Hungarian novelist and translator György Dragomán in conversation with Outi Hassi, the Agricola award winning translator of his novel The White King, talking about writing, about approaches to translation and collaboration.

György Dragomán is a Hungarian author and translator. His best-known work, The White King (2005) has been translated to at least 28 languages, including Finnish (Valkoinen kuningas). It is a collection of stories told by an 11-year old boy who is waiting for his father to be released from political imprisonment. Further information on György Dragomán: http://gyorgydragoman.com

>> Further information on the HCAS Writer programme

Lisätietoja: