Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta
 

Humanistinen tiedekunta

 

 

Ajankohtaista

Dosentti Raija Mattila Suomen Lähi-idän instituutin uudeksi johtajaksi Beirutiin

Suomen Lähi-idän instituutin uudeksi johtajaksi on nimitetty assyriologian dosentti Raija Mattila Helsingin yliopistosta. Mattila johti instituuttia aiemmin vuosina 2005–2008 instituutin toimiessa Damaskoksessa.


Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) on tiedeinstituutti, joka keskittyy Lähi-idän klassisten ja nykyisten kielten, kulttuurien ja uskontojen sekä yhteiskuntien tutkimukseen. Instituutti tukee suomalaista Lähi-idän tutkimusta, järjestää Lähi-idän tutkimuksen konferensseja sekä alan opetusta yhteistyössä yliopistojen kanssa. Seuraavat instituutin järjestämät konferenssit pidetään 7.–9.4. Erbilissä, Irakissa, sekä 5.–7.6. Turussa.

Lähi-idässä toimivan instituutin pysyvä toimipaikka on Damaskoksessa, mutta toistaiseksi se toimii Beirutin toimistostaan käsin. Instituuttia ylläpitää vuonna 1994 perustettu Suomen Lähi-idän instituutin säätiö ja sen toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö, suomalaiset säätiöt, yhdistykset ja yksityishenkilöt.


Lisätietoa

www.fime.fi
Professori Martti Nissinen
044 589 2979
martti.nissinen(at)helsinki.fi

2015

2014

2013