Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Humanistinen tiedekunta

Timo Vihavaiselle Venäjän Ystävyyden kunniamerkki

Timo Vihavainen. Kuva: Jarmo Koponen

Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen on saanut Ystävyyden kunniamerkin. Se on Venäjän valtion myöntämä korkea-arvoinen tunnustus.

– Kunniamerkki on osoitus siitä, kuinka tarpeellista on vuosia kestänyt suomalais-venäläinen historian tutkimus. Taustalla on varmasti miltei puolen vuosisadan mittainen tutkimusyhteistyö, Timo Vihavainen sanoo.

Työssään Vihavainen on pyrkinyt objektiivisuuteen, romuttanut historian myyttejä ja kasvattanut suomalaisten kiinnostusta Venäjän historiasta, kulttuurista ja venäjän kielestä.

– Yhteistyötä on tehty hyvässä hengessä aina, myös neuvostoaikoina. Tutkimusta on ohjannut pyrkimys totuuteen riippumatta kansallisuudesta.

Ystävyyden kunniamerkki luovutettiin Timo Vihavaiselle Helsingissä perjantaina 7. helmikuuta.

Aiemmin suomalaisista tunnustuksen ovat saaneet muun muassa Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan dekaani Arto Mustajoki (2010), historioitsijat Matti Klinge ja Osmo Jussila sekä toimittaja-dokumentaristi Arvo Tuominen

Lisää kuvia Venäjän Helsingin-suurlähetystön Facebook-sivuilla.

Teksti ja kuvat: Jarmo Koponen