Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Avoin seminaari naisten asemasta Kiinassa

Millainen on naisten asema maailman väkirikkaimmassa valtiossa? Kuinka feminismi länsimaisena ideologiana on otettu vastaan nopeasti modernisoituvassa kulttuurisesti omaleimaisessa maassa?

Helsinkiin kokoontuu 4.–5. joulukuuta joukko Kiinan-tutkijoita pohtimaan kiinalaisten naisten asemaa 1900-luvun alusta nykypäivään. Seminaari on osa laajaa suomalaista tutkimusprojektia, jonka tulokset julkaistaan ensi vuoden puolella. Avainpuhujat edustavat tutkimusalan kansainvälistä huippua.

Aika: 4.–5.12.2013. Seminaari alkaa molempina päivinä klo 10.00.
Paikka: Helsingin yliopistomuseon Arppeanum-sali, Snellmaninkatu 3
Järjestäjä: Helsingin yliopiston maailman kulttuurien laitoksen Aasian tutkimus

Englanninkielinen seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. >> Seminaarin ohjelma

Lisätiedot: koordinaattori Erkki Viitasaari, 040 519 6784, erkki.viitasaari(at)helsinki.fi.

---

Konferenssin avaa professori Dongchao Min, joka käsittelee puheenvuorossaan kansainvälisen feminismin kulkeutumista ja vaikutuksia Kiinaan 1900-luvun loppupuoliskolla. PhD Cecilia Milwetz käsittelee puheenvuorossaan sukupuolentutkimusta Kiinassa.

Seminaarissa käsitellään myös Kiinan perhepolitiikan vaikutuksia maan naisväestöön sekä kiinalaisnaisten koulutusta, työllistymistä, poliittisia osallistumismahdollisuuksia, uskonnollisuutta ja taidetta.

Helsingin yliopiston tutkijoista mukana ovat yliopistonlehtori Tiina Airaksinen, tutkijatohtori Minna Valjakka, tohtorikoulutettava Qingbo Xu, tohtorikoulutettava Mitra Härkönen sekä tohtorikoulutettava Anna-Leena Lähde.

Seminaari on osa Naiset nyky-Kiinassa -projektia, jonka tuloksena julkaistaan ensi vuoden puolella Enemmän kuin puoli taivasta? -tietokirja. Teos ja siihen liittyvä tutkimustyö on merkittävä virstapylväs suomalaisessa Aasian-tutkimuksessa ja ensimmäinen lajiaan Suomessa.