Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English

Humanistinen tiedekunta

Tiedetori Helsingin kirjamessuilla

Tiedetori

Ensimmäistä kertaa Helsingin Kirjamessuilla järjestettävä Tiedetori esittäytyy Takauma-lavalla torstaina 24.10. kello 15–18 ja perjantaina 25.10. kello 15–20.

Torstaina aloitetaan talkoilla. Tiede tarvitsee kontakteja myös akateemisen maailman ulkopuolelle. Esimerkiksi Birdlife Suomen kautta kerättyjä lintubongauksia hyödynnetään ekologisessa tutkimuksessa. Päivän aikana selvitellään myös kirjoittamisen historiaa Suomessa. Illalla pohditaan, kuinka tukevasti verkossa vellovat keskustelut pohjautuvat tietoon. Torstain juontaa Tiedekeskus Heurekan tapahtumapäällikkö Paula Havaste.

Perjantai-iltapäivän paneelissa mm. Helena Ranta ja Torsti Sirén pohtivat nyky-yhteiskunnan haavoittuvuutta. Tarjolla on myös puhetta tietokirjoista, tieteen huipuista sekä lasten ja aikuisten hyvinvoinnista. Illan päättävät M.A. Numminen, Roman Schatz ja Hannes Saarinen. He keskustelevat Suomen ja Saksan kulttuurien eroista ja samuuksista. Perjantain juontaa akatemiatutkija Miira Tuominen.

Tieteilijät ja poliitikot pohtivat perjantaina Kullervo-salissa tutkimuksen tuottaman tiedon käyttöä kansleri Ilkka Niiniluodon johdolla.

Tiedejulkaisujen näyttely ja lukupiste on Takauma-lavan takana.
Tiedetorin toteuttavat: Tieteellisten seurain valtuuskunta, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Helsingin yliopiston Avoin yliopisto, Maanpuolustuskorkeakoulu, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Akatemia, Suomen tiedetoimittajain liitto, Tiedekeskus Heureka, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteen kieli – Vetenskapens språk –projekti, Tieteen päivät ja Tutkas.

Ohjelma: www.tsv.fi/tiedetori