Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Esitetty nainen taiteissa: professori Pirjo Lyytikäisen juhlaseminaari

Millaisia kuvia naisesta piirtyy suomalaisessa kirjallisuudessa? Tätä kysymystä pohditaan professori Pirjo Lyytikäisen juhlaseminaarissa Esitetty nainen taiteissa, jossa tarkastellaan naiskuvien rakentumista muun muassa Fredrika Runebergin, Edith Södergranin, Maria Jotunin ja Marja-Liisa Vartion tuotannossa.

Kotimaisen kirjallisuuden professori Pirjo Lyytikäinen täyttää 60 vuotta 10.10.2013. Hänen kunniakseen järjestetään perjantaina 11.10.2013 juhlaseminaari Esitetty nainen taiteissa.

Seminaarissa julkistetaan professori Lyytikäisen juhlakirja Kirjallisuuden naiset. Naisten esityksiä 1840-luvulta 2000-luvulle (SKS), jonka ovat toimittaneet Riikka Rossi ja Saija Isomaa. Myös päivänsankarin uusin teos Leena Krohn ja allegorian kaupungit (SKS) julkistetaan samassa tilaisuudessa.

Seminaari pidetään Helsingin yliopiston pienessä juhlasalissa (Fabianinkatu 33, 4. krs), ja se on kaikille avoin. Lämpimästi tervetuloa!

>> Katso ohjelma suomen kielen, suomalais-ugrilaisten ja pohjoismaisten kielten ja kirjallisuuksien laitoksen sivuilta