Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Ajankohtaista

Keskustelu: Pakkoa pakoon – varmistaako vapaaehtoisuus suomalaisten kielitaidon?

Eduskunnan käsittelyyn on tulossa kansalaisaloite, jossa esitetään ruotsin kielen muuttamista valinnaiseksi oppiaineeksi kouluissa. Kansalaiskeskustelussa otetaan kantaa puolesta ja vastaan eikä keskustelu aina pysy asialinjoilla. Ruotsin kielen opiskelua on leimannut pakko, mutta haluavatko kaikki opiskella englantia?

Paneelikeskustelussa kysytään ja vastataankin kysymyksiin, onko ruotsi meille suomalaisille edelleen tarpeellinen ja tuntuuko englanti hyödyllisemmältä. Suomalainen kielipolitiikka tarvitsee päivitystä, mutta sen uudistaminen tuntuu juuttuvan pakkoruotsi -keskusteluun. Tuottaako yliopisto tutkimustietoa tasa-arvoisempaan kielipolitiikkaan?

Aiheesta keskustelemassa ovat

• Anna Mauranen, englantilaisen filologian professori
  • Arto Mustajoki, venäjän kielen ja kirjallisuuden professori
  • Pasi Saukkonen, VTT, dos., Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiön erikoistutkija

Paneelin puheenjohtajana toimii historian professori Henrik Meinander.

Aika: 10.10. klo 17–19
Paikka: Helsingin yliopisto, Fabianinkatu 33, Päärakennus, pieni juhlasali, 4 krs

Tervetuloa!