Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

HY:n humanistiset tieteet sijalle 62 Times Higher Educationin vertailussa

Helsingin yliopiston humanistiset tieteet sijoittuivat tänä vuonna sijalle 62 Times Higher Education -yliopistovertailussa.

Helsingin yliopisto oli vertailussa maailman sadanneksi paras yliopisto. Tieteenalakohtaisessa vertailussa parhaiten menestyi Life Sciences (sija 47). Arts & Humanities -kategoria oli HY:n tieteenaloista toiseksi menestynein. Mittauksen tieteenalaluokitukset eivät täysin vastaa Helsingin yliopiston oppiainerajoja.

Aiemmin tänä syksynä julkaistussa QS-vertailussa Helsingin yliopiston humanistiset tieteet ylsivät sijalle 46 maailman yli 800 tutkimusyliopiston joukosta.

– Tulos vahvistaa aiemman QS:n sijoituksen ja osoittaa, että humanistit ovat merkittävä vahvuus Helsingin yliopistossa, sanoo humanistisen tiedekunnan dekaani Anna Mauranen.

>> Lue myös: HY:n humanistiset tieteet QS-vertailussa maailman 50 parhaimmistoon