Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

HY:n humanistiset tieteet maailman 50 parhaimmistoon

Helsingin yliopisto paransi asemiaan humanistisissa tieteissä peräti 22 sijaa vuosittaisessa kansainvälisessä QS-vertailussa. Humanistiset tieteet harppasivat sijalle 46 ja lukeutuvat nyt maailman yli 800 tutkimusyliopiston joukosta 50 parhaimmistoon.

Humanistisilla aloilla pohjoismaisista yliopistoista vain Kööpenhaminan yliopisto (44.) kiilasi niukasti Helsingin yliopistoa korkeammalle.

– Tämä on todella loistava tulos ja vielä uusi harppaus ylöspäin humanistien aikaisemmista erinomaisista sijoituksista, iloitsee humanistisen tiedekunnan dekaani Anna Mauranen.

Helsingin yliopisto nousi tänä vuonna vertailussa sijalle 69. Sijoitus on kaikkien aikojen paras. Parhaiten Helsingin yliopisto sijoittui juuri humanistisissa tieteissä.

QS-yliopistovertailu tehdään vuosittain. Tämä Lontoossa sijaitseva verkosto laatii rankinglistoja maailman parhaista yliopistoista sekä kokonaisuuksina että alakohtaisesti.

>> HY:n humanistiset tieteet sijalle 62 Times Higher Educationin vertailussa

>> Helsingin yliopisto nousi yhdeksän sijaa QS yliopistovertailussa