Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Humanistinen tiedekunta

Humanistinen tiedekunta

Osaksi eurooppalaisen sivistyksen suurta jatkumoa

Mikko Lappalainen   Humanistisen tiedekunnan publiikissa juhlii tänään valmistumistaan reilusti yli 400 uutta kandia, maisteria ja tohtoria. Tutkintotodistuksensa pokkaa myös Mikko Lappalainen, joka iloitsee menestyksekkäästä gradustaan.

– Ensimmäiset opiskeluvuodet olivat eräänlainen huippu. Koin tulevani osaksi eurooppalaisen sivistyksen suurta jatkumoa ja ahmin innoissani klassikoista virikkeitä mielelleni, Mikko Lappalainen kuvailee.

Lappalainen luki pääaineenaan yleistä historiaa ja sivuaineina taidehistoriaa sekä yleistä kirjallisuustiedettä. Opintoihin mahtui myös kieliä kuten saksaa ja ranskaa sekä yksittäisiä kursseja muun muassa filosofiasta.

Hän muistelee ihmetelleensä ensimmäisten opiskeluvuosiensa jälkeen sitä, kuinka oli voinut elää tietämättä kaikkia oppimiaan asioita.

Tuore maisteri arvelee, että parhaiden muistojen joukkoon jää myös hänen gradusta saamansa laudaturin arvosana.

Valmistuminen ei juuri arkea muuta. Lappalainen jatkaa töitään tietoasiantuntijana Helsingin yliopistossa ja suunnittelee menestyksekkään gradunsa myötä myös historian jatko-opintoja.

Tutkijanuran ohella myös toisenlaiset työkuviot ovat harkinnassa. Lappalainen täydentääkin nyt osaamistaan informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opinnoilla Tampereen avoimessa yliopistossa.

Tuore maisteri kokee, että nykyisin vallalla oleva kapitaalin itseisarvon ympärillä pyörivä yhteyskunnallinen suuntaus on epäinhimillistänyt ihmisten elämää.

– Uskon kuitenkin siihen, että ihmisten humaanit puolet voivat vielä löytyä uudestaan. Toivon, että humanistiset tieteet nousevat yhteiskunnassa niille kuuluvaan asemaan.

Juhlijoita kahden salin täydeltä

Humanistisen tiedekunnan publiikissa valmistuu tänään 14. kesäkuuta peräti 240 maisteria ja lähes 200 kandia. Tohtorintutkinnon on saanut valmiiksi kahdeksan. Publiikissa juhlii tänään myös huhti- ja toukokuussa valmistuneita.

Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 superpubliikin tutkintopapereita jaetaankin tänään kahdessa eri salissa. Vuonna 2008 oli viimeinen mahdollisuus valmistua maisteriksi tai kandiksi opintoviikkojärjestelmässä, ja tutkintoaan juhli silloin peräti 500 maisteria ja reilusti yli 400 kandia.

Humanistinen tiedekunta onnittelee lämpimästi kaikkia valmistuvia!